Bakre stegbindningar

Köp snowboardbindningar med bakre insteg

Snowboardbindningar som gör att du kan kliva in baktill kallas också för rear entry-bindningar. Highbacken på baksidan av bindningen öppnas så att din fot kan glida in. Highbacken fälls sedan upp igen och låses på plats. Det sparar tid eftersom du inte behöver justera vrist- och tåremmen varje gång.

Tanken med bindningar med ett bakre steg är att när de väl är korrekt justerade för att passa din boot behöver du bara öppna/stänga highbacken för att få i/ur dina snowboardboots. Det innebär också att du kan börja åka direkt från liften utan att behöva sitta på rumpan.

Kompatibilitet med bakre entry-bindningar

Rear entry-bindningar har samma 4x4-skruvmönster som strap-bindningar, vilket innebär att de kan monteras på alla brädor. Burton De kan till och med monteras på snowboard med en Channel. Du kan alltså fritt välja vilket snowboardmärke du vill kombinera med rear entry-bindningar.

flow in bindingen

Fördelar med rear entry-bindningar

Rear entry-bindningar, även kända som rear entry-bindningar, erbjuder flera fördelar för snowboardåkare. En av de främsta fördelarna är att det är enkelt och går snabbt att ta sig i och ur bindningarna. Med den innovativa designen av rear entry-bindningar behöver du inte längre glida in med foten och dra åt remmarna. Istället öppnar du helt enkelt bindningens bakre panel, kliver in och stänger panelen med ett snabbspänne. Det här sparar tid och besvär, särskilt under hektiska dagar på berget.

Dessutom erbjuder bakre bindningar ofta bra passform och komfort. Remmarna kan justeras exakt och ger ett fast grepp runt fötterna, vilket ger dig kontroll och stabilitet när du åker snowboard. Många rear entry-bindningar har dessutom avancerade dämpningssystem och justerbara highbacks för extra stöd och komfort.

För nybörjare kan rear entry-bindningar vara ett attraktivt val eftersom de är lätta att använda. Erfarna snowboardåkare uppskattar också effektiviteten och komforten hos dessa bindningar, särskilt de dagar då de behöver kliva i och ur bindningarna ofta, till exempel när de övar trick i snowparken. Sammantaget erbjuder rear-entry-bindningar ett användarvänligt och bekvämt bindningsalternativ för snowboardåkare på olika nivåer.

snowboard bindingen met achter instap

FlowRear-entry-bindningar från .

Flow Flow De mest populära och välkända rear entry-bindningarna för snowboard är bindningar. var ett av de första märkena som kom ut med en rear entry-bindning. Under de senaste åren har dessa bindningar vidareutvecklats och eliminerat alla nackdelar. Flow Bindningarna kan t.ex. även användas som strapbindningar och den stora remmen kommer upp när man fäller tillbaka highbacken. Detta ger pjäxan mer utrymme att kliva in i ryggen. Det gör också att du kan justera bindningen hårdare.

Fastec-bindningar från SP

Flow SPEtt alternativ till bindningar är rear-entry-bindningar från .SP Dessa bindningar kallas också FastTec-bindningar. Dessa bindningar är för både kvinnor och män. Tack vare Fastec-systemet går det snabbt och enkelt att kliva i. När du öppnar remmarna med en enkel rörelse fälls den höga ryggen automatiskt tillbaka, så att du snabbt kan kliva ur bindningen.

Bindningar med bakre ingång inte bara för nybörjare!

Bindningar med bakre ingång förknippas ofta med nybörjare på grund av deras enkla ingångsmekanism. Det är dock viktigt att veta att dessa bindningar inte bara är för nybörjare, utan också kan vara mycket lämpliga för avancerade och erfarna snowboardåkare.

En av de största fördelarna med bakre bindningar är att det är lätt och snabbt att komma in och ut. Detta gör dem idealiska för snowboardåkare som vill komma upp på berget snabbt och inte vill slösa tid på att justera remmar. Quick release-stängningen säkerställer en effektiv på- och avstigning, vilket ger dig mer tid att njuta av nedförsbackarna.

Moderna bakåtbindningar har dessutom ofta avancerade funktioner och tekniker som bidrar till bättre prestanda och kontroll. De kan ha justerbara remmar, highbacks och dämpningssystem för en skräddarsydd passform och respons.

Det är viktigt att betona att valet mellan rear entry-bindningar och strap-bindningar beror på individuella preferenser och snowboardåkningsstilar. Vissa snowboardåkare föredrar den traditionella känslan och anpassningsbarheten hos strap-bindningar, medan andra föredrar bekvämligheten och tidsbesparingen med rear entry-bindningar.

Kort sagt, rear step-bindningar är inte bara för nybörjare, utan kan vara ett utmärkt val för snowboardåkare på alla nivåer som letar efter en snabb och enkel ingång medan de fortfarande njuter av avancerad prestanda i backarna

Köp snowboardbindningar med bakre insteg online

Snowboards.eu/dkSnowboardbindningar med bakre ingång kan beställas säkert och snabbt på . I vår kollektion hittar du ett brett utbud av bindningar för bådedamer och herrar. Vår kollektion innehåller också bindningar för olika nivåer. För nybörjare, avancerade och expertbindningar. Behöver du mer information? Eller vill du se de olika bindningarna? Kom då förbi vår snowboardbutik. Vår butik är lätt att nå och du kan parkera din bil gratis framför butiken.