Freestyle-bindningar

Köp Freestyle snowboardbindningar

Äger du redan en bra freestyle snow board och letar du fortfarande efter några fina freestyle snowboardbindningar? Snowboards.eu/dk Då är du på rätt plats. Om du regelbundet kan hittas i funparken, om du inte undviker en kicker och om du vill vara med på varje rail, då vet du att du är en riktig freestyler. Snowboardbindningar som passar bra till den här stilen är ofta lättare och mer flexibla. Eftersom de är lättare blir det lättare att svänga i luften. Dessutom gör flexibiliteten att du kan utöva mer inflytande på bindningen för att utföra grabs. Om du inte landar ett trick eller hoppar perfekt kommer en mer flexibel high-back inte att straffa dig omedelbart.

Freestyle-bindningar för nybörjare

Den smidiga höga ryggen och det förlåtande flexet gör också freestylebindningar perfekta för nybörjare. Den mjukare flexen hos freestyle-snowboardbindningar hjälper dig att manövrera i lägre hastigheter. Dessutom gör bindningarna det möjligt att stå rakare, särskilt på grund av den lägre höga ryggen. Inte alla misstag kommer att straffas till skillnad från styva freeride-orienterade snowboardbindningar. På grund av egenskaperna hos denna typ av bindning är freestyle-bindningar utmärkta att kombinera med snowboardboots med låg flex eller snowboardboots med medium flex.

freestyle-snowboard-bindingen

Vilka är egenskaperna hos freestyle-bindningar?

Freestyle-bindningar för snowboard är speciellt utformade för att tillgodose behoven hos snowboardåkare som gillar att göra trick, hopp och andra freestyle-manövrar i snowparken. Dessa bindningar kännetecknas av ett antal utmärkande egenskaper som optimerar åkupplevelsen i parken.

En av de viktigaste egenskaperna hos freestylebindningar är deras flexibilitet. De har vanligtvis en mjuk till medium flex, vilket ger en lekfull och förlåtande åkupplevelse. Detta gör att snowboardåkare kan svänga och flexa lätt, vilket är viktigt för att utföra trick och hopp.

Dessutom har freestyle-bindningar ofta en asymmetrisk design, med en asymmetrisk highback som ger bättre sidostöd när du utför trick. Detta bidrar till att bibehålla en bra hållning och stabilitet under landningar.

Freestyle-bindningar har dessutom bekväma och robusta remmar som håller fötterna stadigt på plats, men som ändå ger tillräcklig rörelsefrihet. Detta säkerställer god kontroll över brädan vid komplexa manövrer.

Slutligen har freestyle-bindningar ofta ett enkelt och snabbt justeringssystem, så att snowboardåkare snabbt och enkelt kan anpassa bindningarna till olika situationer i parken.

Med sin flexibilitet, asymmetriska design och bekväma remmar erbjuder freestylebindningar den perfekta kombinationen av prestanda och rörelsefrihet för snowboardåkare som vill ta sina freestylefärdigheter till nästa nivå i snowparken.

freestyle bindingen

freestyle bindingen

Varför välja en freestyle-bindning?

Att välja en freestyle-bindning är ett smart val för snowboardåkare som vill fokusera på freestyleåkning och trick i snowparken. Dessa specialdesignade bindningar erbjuder flera fördelar som optimerar freestyleupplevelsen.

För det första erbjuder freestylebindningar en mjukare flex, vilket är viktigt för att utföra trick och hopp. Den mjukare flexen ger snowboardåkaren mer kontroll över sina rörelser och gör det lättare att flexa och vrida brädan.

Dessutom har freestyle-bindningar ofta en asymmetrisk design, med en asymmetrisk highback, som ger bättre sidostöd när du utför trick. Detta ger bättre stabilitet och hjälper till att bibehålla en bra hållning när du landar trick.

Dessutom är freestyle-bindningar utrustade med bekväma remmar som håller fötterna stadigt på plats, men som ändå ger tillräcklig rörelsefrihet. Detta ger bra kontroll över brädan och minskar tröttheten under långa sessioner i snowparken.

Slutligen har freestyle-bindningar ofta ett enkelt och snabbt justeringssystem, så att snowboardåkare snabbt och enkelt kan justera sina bindningar till olika situationer i parken.

Kort sagt är freestylebindningar det perfekta valet för snowboardåkare som vill fokusera på freestyleåkning; med sin mjuka flex, asymmetriska design och bekväma remmar erbjuder de den optimala prestanda och rörelsefrihet som behövs för freestylemanövrar i snowparken.

Freestyle snowboardbindingen

De bästa bindningarna för freestyle-snowboard

Vi får regelbundet frågan om vilka freestyle snowboardbindningar som är bäst. Svaret på den frågan är inte så enkelt. Den bästa freestyle-bindningen för dig är den som passar dig bäst när det gäller budget, storlek och märkespreferenser. I vårt urval hittar du freestylebindningar från de bästa märkena inklusive Clew, Bataleon, Union, Burton, Flow, Arbor, Bent Metal, Rome och Jones.

Äger du redan bra snowboardboots? Ta då med dem till vår butik så justerar vi bindningen till rätt passform direkt. Vill du hellre beställa nya freestylebindningar online? Kontrollera då först storleken på dina boots och beställ rätt storlek på bindningarna.

Beställ freestyle snowboardbindningar online

dkBeställ nya freestyle snowboardbindningar säkert och snabbt på snowboards.se. Du kan snabbt och enkelt filtrera efter märke, storlek och typ. Behöver du mer information? Eller skulle du vilja se bindningarna personligen? Kom till vår snowboardbutik. Förutom bra bindningar för freestyle-snowboards säljer vi också vackra snowboards av alla slag. Vi har freestyle-snowboards, park-snowboards, all mountain-snowboards, freeride-snowboards och carving-snowboards.