Snowboardglasögon

Köpa snowboardglasögon

Ska du åka på vintersportresa snart och vill fortfarande köpa nya snowboardglasögon? Då har du kommit till rätt ställe på Sideways. Underskatta inte vikten av bra snowboardglasögon! Goggles skyddar dina ögon mot kyla, vind och eventuellt ett fall. Speciellt under svåra förhållanden är det bättre att använda skidglasögon. Det är ingen skillnad mellan skidglasögon och snowboardglasögon. Det kan dock finnas skillnader mellan snowboardglasögon för män och kvinnor.

snowboard goggles

Vikten av ett snowboardglasögon

Förutom att skydda dig mot den kalla vinden förhindrar snowboardglasögon att du får ofiltrerat solljus i ögonen. När den starka UV-strålningen strålar direkt mot ögonen kan det få obehagliga konsekvenser. Under vintersporter är denna fara ännu större eftersom snön reflekterar UV-strålningen. Dessutom skär UV-strålningen rakt igenom tjocka molntäcken. Därför är det ett måste att ha på sig ett väl förslutet snowboardglasögon under dina vintersporter.

Vi har valt ut en fin samling skid- och snowboardglasögon åt dig från flera fantastiska märken som Out Of, SPy,Smith, Aphex Anon

Vill du köpa snowboardglasögon för alla väder? Prova våra Smith goggles

Smith:s snowboardglasögon för alla väder är omistliga och mycket populära. Varför är de det? Det är ganska enkelt! Kvaliteten och utseendet på Smith goggles är mycket bra. Linserna på Smith goggles har Chromapop. Detta gör att du kan se ännu skarpare med bättre kontrast. Om du vill gå hela vägen har vi även Smith hjälmar som matchar snowboardglasögonen från Smith perfekt.

Goggles från Anon

Skid- och snowboardglasögon från Anon är också väldigt hippa och innovativa. Goggles från Anon har Sonar-linser. Sonar ger dig bättre syn med djup och kontrast. Dessutom kan du byta linser på vissa Anon goggles blixtsnabbt tack vare Magna-Tech-systemet. Vi har också coola Anon hjälmar i vår kollektion som matchar goggles perfekt.

Goggles från Aphex

Det som är bra med skid- och snowboardglasögon från Aphex är att du kan byta remmar. Dessutom får du med de flestaAphex goggles två linser som standard. En lins för bra väder och en lins för dåligt väder.

Vad ska man tänka på när man köper snowboardglasögon?

När du köper ett snowboardglasögon finns det några viktiga aspekter att tänka på. Först och främst är passformen viktig - se till att glasögonen passar ditt ansikte väl och är bekväma att bära, utan att klämma eller flytta sig när du åker snowboard. Dessutom är linsfärgen viktig, eftersom olika nyanser passar för olika väderförhållanden. En klar lins är perfekt för molniga dagar, medan mörka linser är bra för soliga förhållanden. Tänk också på antidim- och repskydd för klar sikt och hållbarhet. Dessutom kan möjligheten att byta linser vara användbar om du ofta åker snowboard i skiftande förhållanden. Slutligen, välj ett snyggt goggle som matchar din personliga smak och snowboardoutfit.

Kategorier av linser för snowboardglasögon

För varje typ av väder bör du sätta en annan lins i din goggle. Nu är detta inte alltid möjligt. Det finns tre kategorier av linser. Kategori 1, 2 och 3.

Ju ljusare solen är, desto mörkare ska linsen vara. Så under en klarblå himmel får du den bästa synen med skidglasögon med en lins i kategori 3.

Goggles med cylindrisk eller sfärisk lins

Den största skillnaden mellan snowboardglasögon med en sfärisk och en cylindrisk lins är linsens form. En sfärisk lins har en krökt form i både vertikal och horisontell riktning, vilket liknar utseendet på en sfär. Detta gör att linsen bättre anpassar sig till ansiktsformen och ger ett bredare synfält utan förvrängningar. Sfäriska linser minskar också risken för bländning och reflexer, vilket ger en klar och tydlig syn under olika förhållanden.
Ett cylindriskt glas har däremot en plattare form i horisontalriktningen och en böjd form i vertikalriktningen, vilket liknar utseendet på en cylinder. Cylindriska linser är ofta något billigare än sfäriska linser och kan fortfarande ge bra syn, men de har vanligtvis ett smalare synfält och kan orsaka mer förvrängning i synfältets kanter. I allmänhet är sfäriska linser mer populära på grund av sin bättre passform och bredare synfält, men valet mellan de två linstyperna beror på personliga preferenser och budget.

Fotokromatiska snowboardglasögon

En fotokromatisk lins är perfekt i ett snowboardglasögon eftersom den automatiskt anpassar sig till ändrade ljusförhållanden. Dessa linser har fotokromatiska egenskaper som reagerar på UV-ljus och gör linsen mörkare när det finns mer UV-ljus, t.ex. under soliga dagar. Däremot blir linsen ljusare när det finns mindre UV-ljus, t.ex. molniga dagar.
Den fotokromatiska linsens anpassningsförmåga innebär flera fördelar för snowboardåkare. För det första behöver man inte byta lins eller bära med sig flera goggles, vilket är praktiskt när väderförhållandena förändras. Du kan bära en goggle som anpassar sig till miljön, så att du kan fortsätta snowboardåkningen obehindrat.

Köp snowboardglasögon online på Snowboard.se

Beställ dina nya snowboardglasögon med fantastisk vision säkert och snabbt på Snowboard.se. Dra nytta av fri frakt och supersnabb leverans. Behöver du mer information om snowboard eller snowboardglasögon? Skulle du vilja prova olika goggles? Kom då förbi vår snowboardbutik i Nijverdal. Vi är lätta att nå och du kan parkera din bil gratis.

snowboard brillen