Jackor för män

Köp snowboardjacka för män

En snowboardjacka för herrar är ett viktigt klädesplagg för en lyckad vintersportupplevelse. När du ska köpa en bra snowboardjacka för herrar finns det några viktiga punkter att tänka på. För det första är jackans vattentäthet mycket viktig. Välj en jacka med hög vattentäthet, t.ex. med Gore-Tex-membran, för att skydda dig mot regn och snö när du åker snowboard.
Dessutom är jackans andningsförmåga också avgörande. Under intensiva aktiviteter vill du inte bli överhettad, så en jacka med bra andningsförmåga gör att fukt kan komma ut från insidan och håller dig torr.
När du väljer en snowboardjacka för herrar är isolering också en viktig faktor. Du vill ha en jacka som håller dig varm i kalla förhållanden, men som också andas tillräckligt för att förhindra överhettning.
Jackans passform och längd är också viktiga. Se till att jackan är bekväm och ger tillräcklig rörelsefrihet när du åker snowboard.
Andra användbara funktioner att tänka på är justerbar huva, ventilationsdragkedjor och flera fickor för att förvara dina tillhörigheter säkert och enkelt.
Jackans design och färg spelar också en roll. Du vill inte bara se bra ut utan också synas i backen, så välj en jacka med en iögonfallande design och starka färger.
Med dessa tips är du väl förberedd för att hitta den perfekta snowboardjackan för herrar som uppfyller alla dina behov och skyddar dig mot väder och vind på ditt nästa vintersportäventyr.

heren snowboardjas

heren snowboard jack

Skillnad mellan snowboardjacka och skidjacka för herrar

Även om snowboardjackor och skidjackor för herrar båda är utformade för att användas i vinterförhållanden i bergen, finns det några viktiga skillnader mellan de två.

  1. Passform och design: I allmänhet har snowboardjackor för herrar en lösare och längre design jämfört med skidjackor som är mer åtsittande. Snowboardjackor för herrar är designade med extra utrymme för att ge rörelsefrihet när du utför trick och rörelser under snowboardåkningen. Skidjackor har vanligtvis en strömlinjeformad design som sitter närmare kroppen för att minska luftmotståndet när du åker skidor.
  2. Fickor och funktionalitet: Snowboardjackor för herrar har ofta fler fickor och funktionella egenskaper för smidig förvaring av t.ex. handskar, skidglasögon, snowboardverktyg och annan utrustning. Skidjackor har vanligtvis färre fickor och är mer inriktade på att ge enkel åtkomst till liftkort och andra skidrelaterade föremål.
  3. Luva och krage: Snowboardjackor för män har ofta större och justerbara huvor som passar över en snowboardhjälm och ger extra skydd mot vind och snö. Skidjackor har vanligtvis mindre huvor eftersom de är avsedda att bäras över en åtsittande skidhjälm.

Ta en titt på hela vår kollektion av snowboardkläder