Soler

Skräddarsydda sulor för snowboard

Att snowboardåkning är fantastiskt har vi naturligtvis vetat länge. Ändå finns det en stor grupp som lider av kalla och ömma fötter varje dag när de åker snowboard. Vintersport kräver mycket av din kropp och du drabbas snabbt av brännande fötter, kramper eller kalla tår. Bra innersulor stöder fotvalvet och minskar trycket på hälen. På så sätt fördelas trycket bättre över hela foten.

snowboard zooltjes

Undvik trötthet och problem med nerver i kläm

När du åker snowboard varvar du inte upp foten. Trycket växlar huvudsakligen mellan hälen och framfoten. Vi gör inte den här rörelsen i vardagen och det kan orsaka problem med nerver i kläm. Detta orsakar stickningar i fötterna. Dessutom minskar blodcirkulationen, vilket också kan orsaka kalla fötter.

Förhindra tryckpunkter orsakade av överpronation med snowboardsulor

Förutom att förhindra klämda nerver förhindrar snowboardsulor också överpronation av foten. När du böjer knäna lutar fötterna ofta mer inåt. Dessutom har en stor grupp människor (vissa i större utsträckning) hängande fötter. Dessa fötter kommer att hänga ännu mer när man åker snowboard. Tryckpunkter kan då uppstå på insidan av foten när den trycker mot insidan av pjäxan. Dessutom kan du få ont i lilltån eftersom foten roterar något. Bra snowboardsulor stödjer foten så att överpronation förhindras.

Rätt hålfotsinlägg för en hög vrist

När du har en hög vrist kommer du att märka att du också har mycket utrymme under foten. Trycket som skapas vid snowboardåkning gör att foten blir hängande. Detta leder till att foten blir något längre och något bredare. För att förhindra att foten hänger bör fotvalvet vara vadderat. De flesta standardsulor i snowboardpjäxor har ingen stödfunktion. Varför har de inte det? Det är mycket enkelt. Alla fötter är olika och behöver olika sulor. Den som har en hängfot (plattfot) kan inte stå på en innersula med högt fotvalv. Omvänt gäller att en person med hög vrist (stort utrymme under foten) inte har något stöd på en platt snowboardsula.

Sidas snowboardinläggssulor för skidåkning eller snowboardåkning

Det finns många olika märken av innersulor för snowboard på marknaden. Marknadsledande inom detta område är Sidas. En bra sula är t.ex. vinterversionen 3Feet från Sidas. Sulorna finns i 3 varianter. Låg, Medium och Hög. Dessutom har denna vinterversion aluminiumisolering under framfoten för extra isolering.

snowboard schoenen zooltjes