Freeride snowboards

  • #1 På Snowboards
  • Alla dina favoritmärken under ett tak
  • Beställ före kl. 15:00 = skickas samma dag
  • Gratis frakt över € 99,95

Vanliga frågor

What is a freeride snowboard? plus-icon

A freeride snowboard is a type of snowboard specifically designed for off-piste riding and exploring un-groomed terrains outside of designated trails. It is intended for snowboarders who enjoy adventurous descents in deep powder snow, steep slopes, and challenging terrain.

What are the characteristics of a freeride snowboard? plus-icon

Characteristics of a freeride snowboard are designed to meet the needs of riding in off-piste conditions and exploring diverse terrains. Some features include: a directional shape, a relatively stiff flex, a camber profile, and a setback stance.

How long should a freeride snowboard be? plus-icon

The length of a freeride snowboard depends on various factors, including your height, weight, riding style, and preferences. Generally, a freeride snowboard is ridden approximately 2 to 4 cm longer than an all-mountain snowboard.

When to choose a freeride snowboard? plus-icon

You may choose a freeride snowboard if you are interested in riding outside of groomed slopes and exploring off-piste terrain. Freeride snowboards are designed to perform well in various terrain conditions, especially in deep powder snow, steep slopes, and rough surfaces.

What is the cost of a freeride snowboard? plus-icon

The price of a freeride snowboard can vary depending on factors such as the brand, quality, technologies used, and any additional features. Generally, freeride snowboards can range in price from around €400 to €1000 or more. However, there are also cheaper or more expensive options available, depending on your budget and the specific features you are looking for.

Köp freeride-snowboard

När du sitter i skidliften letar du alltid efter möjligheter att dyka ner i det färska pudret? Då är du definitivt en riktig freerider. Om du regelbundet tar dig utanför de vanliga spåren kommer du att ha stor nytta av en lämplig freeride-snowboard. På Snowboard.se är du på rätt plats för hela din snowboardutrustning. Vi har freeride-snowboards från de bästa märkena i lager. Dessutom hjälper vi dig gärna att hitta rätt bräda så att du kan ha maximalt kul i snön. Ta en titt på vår kollektion av snowboards för män och kvinnor.

Vad är en freeride-snowboard?

Det finns olika termer som används för att beskriva olika brädor. En freeride-snowboard kännetecknas av sin form. De flesta freeride-orienterade snowboards har en riktad form. Det innebär att bindningarna är placerade bakåt. Detta ger en längre nose och en kortare tail. Fördelen med detta är att det gör det lättare att styra in i svängar och carva i tätt preparerade backar. Dessutom har freeridebrädor en avsmalnande tail. Det innebär att tailen är smalare än nosen. En bred tip eller nose flyter bättre i pudret. På grund av den smalare tailen sjunker du lite djupare genom snön, så du behöver lägga mindre kraft på bakbenet för att hålla brädan ovanför pudret.

freeride snowboards

Vad kännetecknar en freeride-snowboard?

En freeride-snowboard är en bräda som du kan använda både i och utanför pisten. Du kan känna igen en freeride-snowboard på dess form. Nästan alla freeridebrädor har en riktad form. Förutom den längre nosen har dessa brädor vanligtvis en avsmalnande tail. Tailen är smalare än nosen/tippen. En riktad shape styr snävare i backen och ger mer flyt i pudret. Kombinationen av en smalare tail och det faktum att du står mer baktill på din snowboard gör att brädans baksida sjunker ner lite i pudret. Det gör att nosen "flyter" bra och att du behöver hålla mindre tryck på bakbenet. Och det sparar en hel del brinnande ben!

Fördelar med en freeride-board

En freeride-snowboard erbjuder många fördelar för äventyrliga snowboardåkare som gillar att åka utanför allfarvägarna. Dessa specialiserade brädor är utformade för att fungera i oförberedd snö och offpistförhållanden.
Den största fördelen med en freeride-snowboard är dess utmärkta flytkraft i djupt puder. Med en bredare nos och smalare tail kan freeride-snowboards enkelt glida genom djup snö, så att du kan flyta utan ansträngning och njuta av adrenalinfyllda nedfarter.
Freeride-snowboards har ofta ett styvare och mer responsivt flexmönster, vilket ger stabilitet och kontroll i höga hastigheter och tuff terräng.
Designen på en freeride-snowboard gör också att du kan manövrera genom träd och tekniska nedfarter, vilket ger dig fler möjligheter att utforska terrängen och ta dig an nya utmaningar.

freeride snowboard kopen

Långa och korta freeride-snowboards

I allmänhet åker du på en freeride-board som är 2-4 cm längre än en all-mountain-board. Numera ser man allt fler kortare freeride-snowboards. Du kan åka kortare på dessa "korta brädor" eftersom de är bredare. Korta freeride-snowboards är mer lättmanövrerade i puder och perfekta för slalom mellan träd. Du kan också ha mycket roligt i pisten med en så kort freeride-snowboard. Är du mer för stora och långa svängar och vill du ha maximal fart? Då är en lång freeride-snowboard ett bra val. Ett bra alternativ är då Jones Flagship. Föredrar du mer lekfull åkning och är mest att hitta på kanten av pisten? Då är en kort freeride-snowboard ett bra val. Ett bra exempel är Bataleon partywave

Vilken är den ideala längden på en freeride-snowboard?

Den ideala längden på en freeride-board beror på flera faktorer. En viktig aspekt är din längd och vikt. I allmänhet är freeride-snowboards längre än freestyle-snowboards. Letar du efter en freeride-snowboard som du vill ge maximal gas med i pisten och föredrar stora och långa svängar? Välj då en något längre längd +/- 2-4 cm längre än en all-mountain snowboard.

Numera ser man också många kortare freeride-snowboards. Den här typen av brädor är speciellt utformade för att kunna köras även korta. Brädorna är mycket lättmanövrerade och har lika mycket flyt som en längre bräda eftersom de också är bredare för att kompensera för längden. Återigen är dessa brädor idealiska när du gillar att åka mellan träden.

När ska man välja en freeride-snowboard?

Vi får ofta frågan om varför man ska välja en freeride-snowboard istället för en all-mountain-bräda. Låt oss först och främst säga att det roliga på berget kommer i första hand. Har du redan några veckors erfarenhet och är du en typ av brädåkare som gillar maximal fart och gillar att åka offpist? Åker du oftast med skidåkare och är sällan att hitta i funparken? Då är en freeride-snowboard ett lämpligt val.

Freeride snowboard online på snowboards.se

På Snowboard.se kan du beställa din nya freeride snowboard från ditt favoritmärke säkert och snabbt. Vi har brädor från Bataleon, Jones, Arbor, Lib Tech, Burton, Gnu, Roxy, Nidecker och THE Boardscompany. Kolla dessutom in freeridebindningar om du letar efter en freeride-snowboard. Behöver du mer information eller råd? Kontakta oss gärna så att vi kan hjälpa dig att hitta din nya bräda. Vill du hellre se och känna på snowboards, bindningar och boots i verkligheten? Kom då förbi vår snowboardbutik.