Camber snowboards

 • #1 På Snowboards
 • Alla dina favoritmärken under ett tak
 • Beställ före kl. 15:00 = skickas samma dag
 • Gratis frakt över € 99,95

Vanliga frågor

What is a camber snowboard? plus-icon

A camber snowboard, also known as a traditional camber snowboard, is a type of snowboard where the center of the board (between the bindings) curves upward while the tip and tail make contact with the ground. This creates an arch shape that raises the center of the board off the snow.

What are the Benefits of a camber snowboard plus-icon

The camber profile provides excellent power transfer and edge grip as the board is pre-loaded in the center. This gives the board stability and pop, making it suitable for aggressive carving, high-speed descents, and powerful turns on hard, groomed slopes.

What are the disadvantages of a camber snowboard? plus-icon

However, the camber profile can also result in less forgiveness and stability in variable terrain and snow conditions, especially in deep powder snow. It can also make it more challenging for beginners to initiate turns as the board provides more resistance and can catch edges more easily.

Is a camber snowboard only for advanced riders? plus-icon

No, a camber snowboard is not only for advanced snowboarders. While camber snowboards are known for their responsiveness and power, they can also be suitable for riders of various skill levels, depending on their preferences, abilities, and the conditions in which they ride.

Köp camber snowboard

Du har bestämt dig för att köpa en ny snowboard. Mycket bra! Men vet du redan om det ska vara en camber-snowboard? Snowboards.eu/dk Då är du på rätt plats för din nya snowboard med camberprofil. Du hittar de bästa camberbrädorna från de bästa märkena som,Bataleon, Jones, Lib-Tech, Roxy, Arbor, Burton, Nidecker, Rome, Capita och Gnu.

Fördelar och nackdelar med snowboards med camberprofil

Det är absolut inte sant att camber snowboards endast är lämpliga för avancerade ryttare. För 15 år sedan fanns det trots allt bara camber-snowboards tillgängliga. Det är dock sant att en camberbräda straffar lite snabbare än en rocker-snowboard. Det beror på att tip och tail inte pressas nedåt, utan snarare uppåt. Detta gör att en rocker-snowboard är mindre benägen att bita, vilket är en annan fördel för en nybörjare. Så de flesta expert- och avancerade snowboards kommer att ha en camberprofil.

Fördelar med snowboards med camber

 • Stabila i höga hastigheter
 • Massor av pop / rebound
 • Snabba kantbyten
 • Massor av grepp

Nackdelar med snowboards med camber

 • Det tar mer energi att kanta
 • Det är mer sannolikt att brädan biter. Speciellt i mindre branta backar
 • Straffar snabbare när du vill lära dig nya trick

camber snowboards

Med en camber-snowboard i puder

Att använda en camber snowboard i puder kan vara en utmanande upplevelse, men det är absolut möjligt att njuta av det om du har rätt teknik och färdigheter. Camber-snowboards har en traditionell bågform, där mitten av brädan böjer sig nedåt och nose och tail lyfter från marken. I djupt puder kan detta leda till att brädan sjunker ner i snön, fastnar och blir svårare att manövrera.
För att få ut det bästa av en camber-snowboard i puder är det viktigt att fördela vikten väl och luta sig kraftfullt på bakfoten för att hålla nosen uppe. Det krävs mer teknisk skicklighet och ansträngning för att åka genom puder jämfört med en rocker- eller hybridsnowboard.
Även om camber-snowboards ger bättre pop och precision i hårda backar kan de vara mindre förlåtande i puder och kräver en mer avancerad åkare för att dra full nytta av dem. Men om du gillar utmaningar och vill förbättra din åkteknik i puder kan det vara en lärorik och givande upplevelse att åka på en camber-snowboard i puder.

camber snowboard

Snowboards med camberprofil

Generellt kan man säga att varje snowboard har en camber-, rocker- eller flatbase-profil. Camber är den mest traditionella profilen. En camber-snowboard kännetecknas av att mitten av brädan är ovanför marken och att tip och tail har kontakt med marken. Så snart du kliver på brädan läggs tryck på tip och tail, vilket ger grepp och kraft. Nästan alla carvingsnowboards har en camberprofil. Camber-snowboards erbjuds också ofta som freeride-snowboards och all-mountain-snowboards.

Camber rocker hybrid snowboard

Tekniken har inte stått stilla under de senaste åren. Detta har resulterat i olika former av camber som kombinerar fördelarna med camber med fördelarna med rocker. Denna profil kallas hybridcamber.

Dessa snowboards har camber mellan bindningarna för kraft och precision och rocker i nose och tail för förlåtelse och flyt.

Mer pop med en camber-snowboard

Camber-snowboards är kända för sin utmärkta pop, vilket syftar på brädans förmåga att göra explosiva och kraftfulla ollies och hopp. Den traditionella bågformen på en camber-snowboard gör att brädans mitt böjer sig nedåt och lyfter nose och tail från marken när du trycker på. Detta skapar naturlig spänst och energilagring i brädan.
När du utför en ollie flexar cambern och absorberar kraften från dina ben. När du släpper den kraften hoppar brädan upp explosionsartat, vilket gör att du kan nå imponerande höjder. Detta gör camber-snowboards populära bland freestyleåkare som gillar att utföra trick och hopp i parken.
Camberkonstruktionen ger också bättre stabilitet och respons, vilket är användbart när du utför precisionssvängar och carving i hårda sluttningar. Camber-snowboards är ofta det föredragna valet för avancerade snowboardåkare på grund av den kontroll och pop de erbjuder.
Kort sagt, om du letar efter en snowboard med maximal pop, explosiva ollies och kraftfulla hopp är en camber snowboard det perfekta valet. Den erbjuder en lekfull och dynamisk åkupplevelse, perfekt för freestyleåkare och de som gillar tekniskt utmanande åkning.

Köp camber snowboard online

Snowboards.eu/dkDu kan köpa en camber snowboard säkert och snabbt på . Behöver du mer information eller råd om dennasnowboard? Kontakta oss gärna eller kom förbi i vår snowboardbutik. I vår butik hittar du samma camber snowboards för män och kvinnor som i vår webbshop.