Rub-on vax

Allt du behöver veta om Rub-On valla

Rub-on-vax är en typ av skid- och snowboardvalla som appliceras direkt på skidans eller snowboardens belag utan att man använder ett strykjärn. Den finns i form av flytande vax eller vaxpinnar och är ett snabbt och enkelt sätt att förbättra glidförmågan och hållbarheten hos utrustningen. Så du vill inte komma igång med ett vaxjärn? Då är rub-on vax ett bra alternativ

Sammansättning av rub-on vax

Rub-on-vax består av en blandning av vax och tillsatser som ger bra glidprestanda och skydd mot friktion. Den exakta sammansättningen kan variera beroende på märke och avsedd användning, men de flesta rub-on-vaxer innehåller en kombination av syntetiska och/eller naturliga vaxer.

Vilka är fördelarna med rub-on vax?

Att applicera rub-on-vax har flera fördelar jämfört med varmt vax. Här är de tre viktigaste fördelarna:

  1. Lätt att använda: Rub-on wax kräver ingen speciell utrustning eller värmekällor och kan enkelt appliceras med minimal ansträngning.
  2. Snabb applicering: Rub-on-vax tar bara några minuter att applicera, vilket gör det perfekt för sista-minuten-retuscheringar eller snabba underhållsjobb.
  3. Praktiskt när du är på språng: Rub-on-vax är kompakt och bärbart, vilket gör det enkelt att ta med på skid- eller snowboardturer för snabb applicering på språng.

När ska man välja Rub On-vax?

Rub On-vax är ett vax som du verkligen alltid bör ta med dig på din vintersportresa. Varför är det så? Här är de tre främsta anledningarna till varför du bör valla din snowboard med Rub Ons valla

  • Daglig underhållsvaxning: Det är perfekt för daglig vaxning under huven för att förbättra glidförmågan mellan varma vaxsessioner
  • Smörjning i sista minuten : Rub on-vax kan appliceras snabbt för smörjning i sista minuten innan du beger dig upp på berget för extra glidprestanda.
  • Nödreparationer: Kan användas för akuta reparationer för att minska friktionen och skydda basen från skador.

rub on wax

Köp Rub On-vax till din snowboard online

Vad bra att du ska börja vaxa din snowboard själv med Rub On-vax. Du har kommit till rätt ställe för allt du behöver för att vaxa och polera din snowboard. I vår webbshop hittar du ett stort urval av underhållsprodukter för snowboard från märken som Holmenkol och Oneball. Letar du efter ett komplett vaxset eller slipset? Då är Sideways rätt ställe att vara på!