Slipaggregat

Snowboard-slipset: ett måste för maximalt grepp i backen

Om du är en hängiven snowboardåkare vet du bättre än någon annan att en välslipad stålkant är ett måste för bra grepp. Ett bra snowboard-slipset får därför inte saknas i din utrustning. En välslipad snowboard ger mer grepp och bättre glidförmåga. I vår samling av material för snowboardunderhåll hittar du några kompletta slipset från märken som Oneballoch Holmenkol.som innehåller allt du behöver för att förbereda stålsidan på din snowboard på bästa sätt.

Snowboard slijpset

Slipset för att själv slipa din snowboard eller skida

De flesta vintersportentusiaster slipar sina skidor eller snowboards en gång om året. Är det tillräckligt underhåll för din skida eller snowboard? Det beror på flera faktorer. Hur länge ägnar du dig till exempel åt vintersport, vilka förhållanden möter du? Med ett snowboardslipkit kan du alltid slipa din stålkant. När backen är isig kommer stålsidan på din snowboard eller skida att bli trubbig eller rundad snabbare än när du har massor av nysnö. Redan efter två eller tre dagars snowboardåkning på isiga pister märker du att du har tappat greppet. Om du har med dig ett slipset på semestern kan du få stålkanten superskarp igen. Du får bättre grepp och kan ha roligt resten av veckan.

Snowboard-slipset för att själv slipa din snowboard

Om du alltid förväntar dig eller kräver bra grepp är regelbunden slipning av stålkanten ett måste. Därför erbjuder vi kompletta slipset som innehåller alla nödvändiga delar för att slipa stålkanterna på din skida eller snowboard så att du alltid får ett perfekt grepp. Vi får ofta frågan: Hur ofta ska man slipa? Det beror på vilka förhållanden du har åkt skidor eller snowboard i. Om pisten är ganska hård är det logiskt att stålkanten blir trubbig och mindre vass snabbare. Är det inte mycket snö och syns småsten? Då kommer du snart att få grader på stålsidan. Använd en oxidsten för att ta bort graderna och använd en diamantfil för att polera stålsidan.

Köp ett komplett slipset på Sideways

Beställ ditt slipset enkelt och snabbt på Snowboard.se. Vill du börja underhålla din snowboard själv och behöver tips eller förklaringar? Kom till vår snowboardbutik. Vi hjälper dig gärna att komma igång och lär dig grunderna i att slipa din snowboard själv. Förutom kompletta slipset har vi även kompletta vaxset i vår samling.

complete slijpset