Underhållssats för snowboard

Underhållssatser för snowboard: för perfekt prestanda i snön

Om du är en hängiven snowboardåkare så vet du att underhåll av din snowboard är ett måste. En välskött snowboard glider bättre och har ett bättre grepp. Ett bra snowboardunderhållsset får därför inte saknas. Om du letar efter kompletta snowboardunderhållsset för att hålla din bräda i perfekt skick har du kommit till rätt ställe. I vår kollektion hittar du snowboardpolerings- och vaxset från märken som Holmenkol och Oneball

snowboard onderhoudsset

Snowboardunderhållsset för att vaxa en snowboard själv

De flesta snowboardåkare vaxar sin bräda en gång om året. Är det tillräckligt när du åker snowboard i en hel vecka? Det beror på ett antal faktorer. Friktionen mellan din bas och snön skapar en tunn film av vatten. Detta vatten måste dräneras om du vill glida. Vax påskyndar vattendräneringen. När du åker snowboard i en vecka och snön är blöt på grund av den höga temperaturen kommer snowboardens bas att förlora sitt vax snabbare än när det är iskallt. I de flesta butiker är din snowboard maskinvallad. Det i sig är bra. Det ger dock inte maximalt med vax till basen på din snowboard. Vi rekommenderar därför att du vaxar din snowboard med varmt vax som appliceras med ett vaxjärn. I våra snowboardunderhållsset hittar du alla artiklar du behöver för att underhålla din base ordentligt för maximal glidprestanda.

Underhållsset för snowboard för att vässa stålkanterna på din bräda

Om du alltid vill ha bra grepp när du åker snowboard är det ett måste att regelbundet slipa stålkanterna på din snowboard. Därför erbjuder vi snowboardunderhållssatser som innehåller alla nödvändiga artiklar för att slipa stålkanterna på din snowboard så att du alltid får ett perfekt grepp. Vi får regelbundet frågan: Hur ofta ska jag slipa min snowboard? Det beror på vilka förhållanden du har åkt snowboard i. Om pisten är ganska isig kan det vara logiskt att stålkanterna på din bräda blir trubbiga och mindre vassa snabbare. Är det inte mycket snö och syns småsten? Då kommer du snart att få grader på stålsidan av din snowboard

Gör ditt eget underhåll med ett komplett underhållsset för snowboard

Planerar du att underhålla din snowboard själv? Då får ett bra och komplett snowboardunderhållsset inte saknas. I början kanske du tycker att det är lite spännande att göra det själv. Att underhålla sin snowboard själv är inte någon högre matematik. Om du är lite händig och har ett snowboardunderhållsset för att valla och slipa din snowboard själv, kommer du definitivt att lyckas. Du kommer snart att märka att du blir bättre och bättre på det. Det bästa är att du också kommer att uppleva ett bättre resultat än när du tar din snowboard till en underhållsbutik. Kom igång själv och upplev mer snowboardglädje!

Köp ett komplett underhållsset för snowboard på Snowboard.se

Beställ ditt snowboardunderhållskit enkelt och snabbt på Snowboard.se. Vill du börja underhålla din snowboard själv och behöver tips eller förklaringar? Kom då förbi vår snowboardbutik. Vi hjälper dig gärna att komma igång och lär dig grunderna i att underhålla din snowboard själv.

complete snowboard onderhoudsset