Vaxsatser

snowboard waxset

Vaxset för snowboardunderhåll: Få ut det bästa av din snowboard

Som hängiven snowboardåkare förstår du vikten av regelbundet underhåll av din snowboard. En av de viktigaste underhållsaktiviteterna är att vaxa snowboardens belay. Detta säkerställer inte bara en smidig och snabb åkning i backen, utan förlänger också livslängden på din snowboard. När du vaxar din snowboardbas ordentligt med ett vaxset kommer du att märka en ökning av glidkraften och färre stopp vid platta anslutningsstycken. Med ett komplett vaxset har du allt du behöver för att valla och underhålla din snowboard. Vi har ett brett utbud av vaxset från toppmärken som Holmenkol och Oneball

Vad innehåller ett vaxset för snowboardunderhåll?

Ett typiskt vaxset för snowboardunderhåll innehåller en rad olika verktyg och produkter för att rengöra, vaxa och skydda din snowboard. Ett bra vaxset innehåller ett vaxjärn, olika borstar, skrapor, base cleaner och, naturligtvis, vax. I Holmenkol Smartwaxer-setet ingår även en ptex-sticka för att reparera din base när den är skadad.

Vad mer behöver du förutom ett vaxset?

När du har ett bra vaxset för att vaxa din snowboard ordentligt behöver du bara klämmor eller fästen som du kan stabilisera din snowboard på. Dessa klämmor är demonterbara och du kan ta dem med dig på din vintersportsemester. Ta med dig snowboardvaxet och klämmorna på semestern så att du kan vaxa snowboarden mitt i veckan. Särskilt när temperaturen är lite högre kommer vattnet att få vaxet att försvinna tidigare, vilket kommer att påverka glidförmågan.

Innan du börjar vaxa måste du först rengöra basen. Basen kan rengöras med ett rengöringsmedel eller ett mjukt vax. Så ta en ordentlig titt på vad som ingår i vallasetet och beställ ett rengöringsmedel om det behövs.

snowboard waxsets

Köp kompletta snowboardvaxset online

Beställ ditt snowboardvaxset snabbt och enkelt på Snowboard.se. Vill du börja underhålla din snowboard själv och behöver du tips eller förklaringar? Kom till vår snowboardbutik. Vi hjälper dig gärna att komma igång och lär dig grunderna i att underhålla din snowboard själv.