Bataleon Köp bindningar

Naturligtvis känner vi till varumärket Bataleon av snowboards med 3D-formteknik. De har varit ledande inom detta område i 19 år. Men visste du att de också utvecklar mycket bra snowboardbindningar? Om du tittar noga kommer du att se att Bataleon bindningar liknar Rome bindningar. År 2018 lades Rome till i Low Pressure Studios varumärkesportfölj, som också innehåller Bataleon. Som ett resultat av detta hittar du ett antal specifikationer i Bataleon bindningar som har funnits i bakhuvudet i flera år och har utvecklats flera gånger. Så kvaliteten är perfekt!

bataleon bindingen

Bataleon bindningar med Underwrap-teknik

De nya bindningarna Bataleon är baserade på Hybrid Chassis. De kombinerar en aluminiumram med en injicerad kompositbas för att skapa den mest dynamiskt böjbara bindningen. Hybrid Chassis finns nu i 2 olika varianter Fullwrap Aluminiumramen är ansluten till 4 punkter på kompositbasen. Detta maximerar anslutningen till brädan för blixtsnabb respons från kant till kant och en låst känsla. Asymwrap-ramen i en Batalon-bindning är ansluten till 3 punkter på kompositbasen. Detta ger en något mildare flex från sida till sida utan att ge avkall på kontrollen från häl till tå.

bataleon snowboard bindingen

Bataleon snowboardbindningar med 3D Flex

Minsta möjliga bindningsavtryck, med så lite hårdplast som möjligt som vidrör brädan, säkerställer att du åker på snowboarden på det sätt som den konstruerades. Bataleon bindningar gör att snowboarden kan utföra alla sina dynamiska egenskaper utan att begränsas eller förvrängas. Åk på din bräda, inte på din Bataleon bindning!