Capita snowboards

Capita snowboards

Letar du efter grymma Capita snowboards? Då har du kommit till rätt ställe på Sowboards.se! I vår samling av snowboards hittar du brädor från det österrikiska märket Capita. Brädorna är handgjorda med 100 % ren energi i deras egen fabrik, som kallas The Mothership. Mars1: Mothership Advanced Research Station 1 stod klar 2016 och är den mest tekniskt avancerade och miljömedvetna produktionsanläggningen inom snowboardindustrin. Är du miljömedveten? Då kan en snowboard från Capita vara ditt favoritmärke.

Hållbara Capita snowboards

Förutom att investera i ren energi är teamet på Capita snowboards (The Mothership) också fast beslutna att utmana sig själva att hitta nya sätt att producera ansvarsfullt och att hitta säkrare, mer hållbara och återvinningsbara material för användning i konstruktionen.

capita snowboards

Capita snowboards använder vattenbaserade, UV-härdbara och lösningsmedelsfria bläck vid tryckning och giftfri lack vid applicering av topplack (tack vare patenterad PLT-teknik), växtbaserade biohartser vid konstruktion och FSC-certifierade träkärnor.

Vad gör den här snowboarden unik

Träkärnan i en Capita snowboard är hjärtat och själen i åkupplevelsen. Detta viktiga element definierar snowboardens huvudsakliga karaktärsdrag och fungerar som den primära byggstenen för allt annat som ingår i en Capita -bräda. Alla Capita snowboards börjar med en specialiserad träkärna som ger ett enhetligt flex, mer kontroll vid svängar och en otroligt snabb respons. Olika träslag, tillsammans med anpassade kärnprofiler, bidrar till att ge varje bräda en unik känsla och riktad flex.

capita snowboards

Upptäck de mest populära modellerna från Capita Snowboards - designade för enastående prestanda

Capita Snowboards är känt för sina högkvalitativa och innovativa snowboardprodukter, och deras mest populära modeller älskas av snowboardåkare på alla nivåer. Här är några av de mest eftertraktade snowboardmodellerna från Capita:

  1. Capita Defenders of Awesome (DOA): DOA är en hyllad freestyle-snowboard som är känd för sin mångsidighet och responsiva åkning. Den älskas av freestylers och allmountainåkare för sin kraftfulla camberprofil och lekfulla flex.

  2. Capita Mercury: Mercury är designad för äventyrliga all-mountain-åkare. Med en hybrid camber-profil och lättviktskonstruktion erbjuder den en perfekt blandning av stabilitet och manövrerbarhet för en mängd olika terränger och förhållanden.

  3. Capita Kazu Kokubo Pro: Den här snowboarden har tagits fram i samarbete med den legendariske snowboardåkaren Kazu Kokubo. Med en riktad shape och camberprofil ger den utmärkt kontroll och stabilitet vid höga hastigheter och i djupt puder.

  4. Capita Ultrafear: För freestyle-entusiaster är Ultrafear ett populärt val. Med en omvänd camberprofil och twin shape är den perfekt för parkåkning och kreativa trick.

Dessa populära modeller från Capita Snowboards är noggrant utformade för att leverera enastående prestanda och ta åkupplevelsen till nya höjder. Oavsett om du är en freestyler, allmountainåkare eller puderfantast så finns det en Capita snowboard för alla. Välj den pålitliga kvaliteten och innovationen från Capita och upplev det ultimata snowboardäventyret.

Capita

Laminerad glasfiber används i toppen och botten av träkärnan på en Capita snowboard för att skydda den från vattenskador och är också en viktig komponent för att kontrollera brädans styrka och flex. När hartset appliceras använder de ett mekaniserat doseringssystem som exakt levererar en beräknad mängd harts per bräda för att säkerställa att rätt förhållande mellan harts och glasfiber uppnås. Denna process eliminerar potentiella torra fläckar, förhindrar deklination och säkerställer att ingen vikt läggs till av överflödigt harts. Alla Capita snowboards tillverkas på detta sätt.

De mest populära Capita snowboards

Att Capita på kort tid har etablerat sig bland de stora varumärkena är ingen nyhet längre. Modeller som Capita Super D.O.A och Merc som Capita Mercury har i hög grad bidragit till populariteten. Capita har också ett eget team med proffsåkare som Scott Stevens, Jess Kimura och Kazu Kokubo. Capita är ett av de mest innovativa och kreativa snowboardmärkena på marknaden som framför allt har kul som högsta prioritet. Hos capita hittar du nästan alla typer av snowboards. Oavsett om du letar efter en rocker snowboard, en camber snowboard eller en flat snow board, Capita har det!

capita snowboards med olika profiler

Capita Snowboards erbjuder ett brett utbud av snowboardprofiler, även kända som camberprofiler, som är utformade för att tackla olika åkstilar och terränger. Camber-profilen beskriver hur snowboarden beter sig under tryck och kan ha stor inverkan på brädans prestanda och känsla under åkningen. Här är några av de olika profiler som erbjuds av Capita:

  1. Traditionell camber: Detta är den klassiska camberprofilen där brädan har en båge i mitten, med kontaktpunkterna i ändarna. Traditionell camber ger utmärkt pop, stabilitet och grepp på snö, vilket gör den idealisk för erfarna åkare som gillar aggressiv åkning.

  2. Flat Camber: Med en flat camber-profil finns det inga böjar i brädan, vilket resulterar i en platt botten. Detta ger en stabil och förlåtande åkning, perfekt för nybörjare och freestyleåkare som gör mycket jibbing och tricks.

  3. ReverseCamber/Rocker: Reverse Camber, även känd som rocker, har en uppåtriktad båge i mitten av brädan, vilket gör att kontaktpunkterna hamnar närmare mitten. Det ger en lekfull och förlåtande känsla som gör brädan lätt att svänga i svängar och perfekt för puder- och freestyleåkning.

  4. Hybridcamber: Hybridcamberprofiler kombinerar olika camber- och rockerelement för att dra nytta av fördelarna med båda. En populär variant är camber mellan bindningarna med rocker i nose och tail, vilket ger brädan stabilitet, pop och manövrerbarhet.

Att välja rätt camberprofil är avgörande för att uppnå önskad åkupplevelse. För aggressiva åkare som vill ha fart och precision är traditionell camber perfekt. Om du föredrar en lekfull och förlåtande känsla ska du välja en rockerprofil. För mångsidighet och allmountainprestanda kan hybrida camberprofiler vara ett utmärkt val. Oavsett din åkstil har Capita den perfekta camberprofilen för att ta din snowboardupplevelse till nästa nivå.

Capita uitrusting

Capita Köp snowboard på Snowboard.se

Vet du exakt vilken Capita snowboard du vill köpa? Beställ då brädan säkert och snabbt på Snowboard.se. Vi skickar den sedan till dig snabbt och kostnadsfritt. Behöver du mer information om vilken Capita bräda som passar dig bäst eller vilken längd som är bäst för dig? Kom till vår snowboardbutik för att beundra snowboards från Capita.

Kolla in hela vårt sortiment av snowboards

Behöver du mer information eller vill du se kollektionen i verkligheten? Kom då förbi vår snowboardbutik. Det är lätt att ta sig till butiken och det finns gratis parkering utanför dörren.