Dakine Handskar

dakineDakinegrundades på Hawaii 1979 och har sitt säte vid Mount Hood i Hood River, Oregon. Företaget tillverkar ryggsäckar, snowboardväskor, snowboardhandskar och alla typer av andra snowboardtillbehör.

Dakine snowboard materiaal

Kärnvärden för Dakine

Respekt har alltid varit ett kärnvärde för Dakine. Dakine producerade ursprungligen en surfkollektion som utvecklades av respekt för Mauis vågor och som främst riktade sig till lokalbefolkningen. För Dakine är havet och bergen mer än bara en lekplats. Dakine ser dessa platser som tillflyktsorter där avkoppling och frihet förenas. Dakine :s hållbarhetsarbete bygger på respekt och uppskattning för dessa platser och relationer. Dakine anser att vår planet och våra samhällen behöver hjälp, och i slutändan kan vi ha en positiv effekt på världen genom att minska produkternas påverkan, förbättra interna processer och hjälpa till att bygga en gemenskap av förespråkare genom gemensamma passioner.

Respekt för produkter från Dakine

Det bästa Dakine kan göra är att skapa en bra produkt, men även den bästa produkten påverkar miljön, så Dakine arbetar alltid för att minska denna påverkan samtidigt som vi tillhandahåller hållbarhet och funktionalitet. Varje år förbättrar Dakine sin kunskap och sina materialalternativ, vilket gör det lättare att närma sig produktdesign med en mängd olika tekniker som prioriterar optimal prestanda och minimerar miljöpåverkan.

Hållbara Dakine produkter

Vid tillverkning av Dakine produkter är hållbarhet första prioritet. När utrustning tillverkas för att hålla länge är det mindre troligt att den hamnar på soptippen. Dakine gör sitt bästa för att använda material som minskar påverkan på miljön och de människor som arbetar med dem.

Varje år utökar Dakine sitt produktsortiment med hänsyn till följande miljövänligare alternativ.

Återvunnet material

Dakine har länge använt återvunnet PET-material och varje år strävar de efter att använda mer utan att göra avkall på hållbarhet. PET-polyesterfibrer kommer från återvunna vattenflaskor av plast och används i produkter från ryggsäckar till kläder.

Bluesign®-godkända material

bluesign®-systemet validerar ett materials hela leveranskedja för att säkerställa att den använder de mest miljövänliga kemikalierna och processerna. Dakine använder bluesign™-godkända material i hela sin produktlinje.

Dakine uitrusting

DWR-behandling i produkter från Dakine

PFC är kemikalier som ofta finns i DWR-behandlingar (durable water repellent) som används på funktionskläder för att göra textilierna vattenavvisande. Vissa av dessa PFC-ämnen har visat sig förorena vattendrag. Därför samarbetar Dakine med sina partners för att öka användningen av PFC-fria och PFC(ec)-fria DWR-behandlingar.

Dakine Beställ online på Snowboard.se

För artiklar från Dakine har du kommit till rätt ställe på Snowboard.se. Här hittar du även snowboardkläder från andra märken! Beställ säkert och snabbt online eller kom förbi vår snowboardbutik. Vår butik är lättillgänglig och parkering är gratis.