Gnu snowboards

Den coola Gnu snowboards

Gnu kommer från det förflutna men har, enligt egen utsago, även sett framtiden. Under årens lopp har de aldrig stannat vid att göra en bra handgjord snowboard. Det måste alltid bli bättre. Detta kommer också att förbli deras motto.

Detta i kombination med coola konstnärer som tillhandahåller de vackra trycken, de är också mycket upptagna med att organisera evenemang. Kort sagt, Gnu existerar för snowboardåkning.

Alla Gnu snowboards är handgjorda av snowboardåkare för snowboardåkare i Amerika. Dessutom är alla Gnu snowboards försedda med bra vax från OneBall. Så varje Gnu snowboard går ut genom dörren redo att gå.

Allt detta har de gjort tillsammans i Mervins fabrik sedan 1977. Klimatet kommer först. Alla brädor tillverkas av miljövänliga material och även snowboardarna är helt återvinningsbara som nästan det enda snowboardmärket i världen. I den här fabriken är Lib Tech och Roxy snowboard tillverkas.

Vet du exakt vilken Gnu snowboard du vill ha? Ta då en snabb titt. Kolla in vår kompletta snowboardkollektion här.

gnu snowboards

Uppbyggnad av en Gnu bräda

Inom Gnu arbetar de med 3 olika grundformer och vissa brädor är Asymmetriska, dessa brädor har det passande namnet "Asym".

  1. Original Banana-form

Med rocker mellan fötterna och lite camber utanför fötterna ger detta ett naturligt sätt att svänga och bra grepp på stålkanten mellan dina bindningar. Dessutom ger rockerformen också gott om flyt och därmed en surfkänsla på puder. Stycket med camber utanför bindningarna ger pop och kontroll.

  1. C2 "Den perfekta hybriden".

Gjord för "normal snowboardåkning". Denna C2-form har mer camber utanför bindningarna än en Banana-form. Detta ger mer precision, grepp, pop och kontroll när du åker snowboard. Stycket med rocker mellan bindningarna ger naturlig svängförmåga. Denna C2 kommer i en variant med mer camber C2X och en mild variant C2E.

  1. C3 "Världens bästa camber".

Gjord för den riktiga affären. Med C3-camberformen har du lite rocker mellan fötterna. Däremot har den extremt mycket mer camber utanför bindningarna än en C2 eller banana shape. Det ger dig mer grepp, pop och stabilitet. Om du inte är rädd för en utmaning ska du kolla in C3-brädorna från Gnu.

Asymmetriska Gnu snowboards

För länge sedan konstaterades det vid ett styrelsemöte med många snowboardåkare att alla människokroppar är olika. Vad har detta att göra med snowboardåkning? Jo, din backside (häl) sväng skiljer sig från din frontside (tå) sväng. Detta har att göra med det tryck du kan utöva och hur din kropp böjs. Så Gnu:s asymmetriska snowboards har en annan radie på baksidan än på framsidan. Så varje sväng känns perfekt med en Gnu Asym snowboard.

Gnu Snowboardtekniker

Förutom ovanstående former och Asymmetric-berättelsen finns det naturligtvis fler vackra tekniska lösningar i Gnu snowboards. En av de mest kända är naturligtvis Magna Traction, dessa tandade knivliknande stålkanter ger fler kontaktpunkter med snön, 7 istället för de 2 som du kan förvänta dig med en traditionell camber. Detta ger dig mer grepp på is och i hårda backar och mer känsla av grepp eftersom brädan också får kontakt med bindningarna tidigare. Du kanske också känner igen den här tekniken från Lib-Tech snowboards.

gnu snowboard

Vad gör Gnu snowboards unika?

Gnu snowboards utmärker sig genom sin unika och innovativa design. Varumärket är känt för sitt ständiga engagemang för progressiv teknik och miljövänliga produktionsprocesser. Det som gör Gnu verkligt unikt är deras användning av avancerade "Banana"-rockerprofiler, som "Original Banana" och "C2X", som ger en lekfull och förlåtande åkupplevelse.

Gnu är också ledande när det gäller användning av miljövänliga material och produktionsmetoder, t.ex. användning av hållbara träkärnor och toppskivor av bioplast. Dessutom är de kända för sin originella och iögonfallande grafik, som ger varumärket en udda och konstnärlig look. Alla dessa aspekter gör Gnu snowboards unika och älskade av snowboardåkare som letar efter en kombination av prestanda, innovation och miljövänlighet.

Gnu snowboard set

Har du valt en bra snowboard från Gnu? Letar du efter en bra bindning för att komplettera setet? Vi har satt ihop några bra Gnu snowboard set för dig. Vi har satt ihop Gnu snowboards med snowboardbindningar från Bent Metal. När det gäller färger och specifikationer passar dessa bindningar perfekt på Gnu brädor. Precis lika galet eftersom bindningarna och brädorna kommer från samma fabrik. Nämligen Mervin. Är din önskade uppsättning inte bland dem? Eller vill du ha en Gnu snowboard med Flow bindningar? Kontakta oss och berätta vilken uppsättning du har i åtanke. Vi kommer alltid att ge dig ett bra set-erbjudande.

Gnu Viktig service

Den här säsongen kommer Gnu Mullair inte längre att finnas i samlingen. På grund av omständigheterna är Nicolas inte längre teamrider för märket. Från och med den här säsongen kommer Mullair att kallas Gnu Essential Service. Det är fortfarande en freeride snowboard med en C3 camber och en avsmalnande tail.

De senaste Gnu snowboardarna

Även på Gnu snowboards för 2021 ser du fler och fler Rocker-brädor som långsamt förvandlas till Hybrid Rockers eller till och med Cambers. I år har vi på Sideways köpt in fler Gnu -brädor och till och med några dammodeller, inklusive Gloss och Chromatic.

Kolla in vårt totala utbud av snowboards för damer och herrar eller kom förbi vårt showroom i Oldenzaal. Populära brädor som finns i lager inklusive gnu carbon credit, gnu billy goat, gnu riders choice och gnu mullair är inte okända för oss.

Varför köpa en Gnu snowboard från Snowboard.se?

Du har valt en fantastisk snowboard från Gnu. Vi gratulerar! På Sideways har du kommit till rätt ställe för Gnu snowboards. Vi har lång erfarenhet av Gnu. Vi kan därför perfekt ge dig råd om vilken modell som passar dig bäst. Köper du en snowboard hos oss? Då förbereder vi den helt så att du kan åka i backarna direkt. Vi förser den nya snowboarden med ett nytt lager varmt vax, som vi applicerar manuellt. Vi polerar också stålkanterna för att göra dem extra vassa.

Tvekar du fortfarande mellan en Gnu -bräda och en annan snowboard? Kanske kan vi hjälpa dig att göra rätt val. För att se till att du gör rätt val ger vi dig en nöjdhetsgaranti. Gillar du inte brädan efter en veckas snowboardåkning? Kom tillbaka till vår butik. Du slipper hyresavgiften och för resterande belopp kan du välja en ny bräda.