Jones

Välkommen till en värld av Jones

Jones har varit kända för sina högkvalitativa jones snowboards i flera år. Under överinseende av Jeremy Jones tillverkar de högkvalitativa produkter somsnowboardväskor, snowboardbindningar och de bästa snowboardarna för män och kvinnor.

Jeremy Jones har själv varit en professionell snowboardåkare i många år. Jones har arbetat med filmer på Netflix som Higher, Further och Bigger. Jeremy Jones startade detta med 1 mål i åtanke; att göra de bästa snowboards. Jones :s produkter måste ha en perfekt balans mellan hållbarhet och prestanda. De gör också allt detta med ett öga för detaljer och vinterskydd. De är också mycket fokuserade på att utbilda människor om farorna med laviner och att försöka förhindra dem.

Jones snowboard materiaal

De mest populära brädorna från Jones

Jones Den mest kända brädan är förmodligen Jones Mountain Twin och dess version för kvinnor: Jones Twin Sister. För det mesta fokuserar dock Jones:s sortiment på allmountain- och freeride-snowboards. Tänk på riktiga offpistbrädor och splitbrädor. En välkänd freeride-snowboard från serien är Jones Flagship. Jones använder också 3D-tekniker som SPoon, där nosen har upphöjda kanter, vilket skapar ett aldrig tidigare skådat flyt. Spoon gör det också lättare att byta kant mellan häl- och tåsväng.

Jones Big Horn-serien för män med stora fötter

Jones har med sin Big Horn-serie tillverkat bredare brädor speciellt för män med stora fötter. Dessa kallas också populärt för wide boards. Breda brädor rekommenderas när din skostorlek är större än 44,5. Om du står på en "normal" snowboard med för stora fötter kommer dina fötter och hälar att sticka ut för långt över kanten på snowboarden. När du lägger brädan på sidan kommer du att märka att hälarna eller skosnörena vidrör snön, vilket gör att du tappar greppet. Så har du skostorlek 44,5 eller större? Välj en Jones snowboard från Big Horn-serien.

Jones

Jones

Nyheter i Jones:s kollektion för 2023

Även för vintern 22/23, kollektionen av Jones. Mountain Twin har en helt ny shape för i år. Detta gäller även för damversionen, Twin sister. Den har nu mer SPoon i nos och tail. Ny i kollektionen i år är Jones Stratos. En ny all-mountain freeride & freestyle snowboard i en riktad shape. Jones Stratos har en lekfull känsla tack vare den smala sidecuten och det vänliga flexet. Dessutom ger den 10 mm koniska tailen i kombination med 3D-konturbasen ett oöverträffat flyt i puder.

Jones Säkerhet för backcountry

Förutom en fin samling vanliga snowboards har de också en hel del splitboards, Dessutom tillhandahåller Jones en hel del information och försöker utbilda människor om hur man hanterar bergen, naturen och snön på rätt sätt. Hur man agerar i händelse av en lavin är också en del av detta.

Väl förberedd för backarna med tillbehör från Jones

Förutom sitt omfattande sortiment av hårdvara, Jones, är de också mycket bra på att säkert transportera och förvara dina brädor och bindningar genom snowboardväskor och snowboardryggsäckar. De har ryggsäckar i små storlekar till mycket stora tekniska snowboardryggsäckar med upp till 45 liters kapacitet. Det finns också flera modeller som är lämpliga för ett R.A.S. Airbag-system, vilket förvandlar din ryggsäck till en lavinryggsäck.

Jones Lavinsäkerhet

Förutom sitt stora utbud av snowboardprodukter kämpar de också mycket hårt för att sprida kunskap om säkerhet i och utanför backarna. Detta inkluderar de 5 grundläggande reglerna, de så kallade 5 röda flaggorna för att känna igen möjliga laviner och undvika att hamna i dem. Var till exempel uppmärksam på nysnö, starka vindar och temperatur. De har också en stor samling spadar, personsökare och sonder. De 3 enheterna för alla som vill åka snowboard off piste.

Varför köpa Jones online på Snowboard.se?

Vi är mycket entusiastiska över Jones snowboards och har själva testat de flesta modellerna ingående. Med mycket nöje, naturligtvis! Det är därför vi kan ge dig råd om vilken typ av Jones bräda som passar dig bäst, med motsvarande längd. Vissa Jones -brädor är längre än andra. En Mountain Twin eller Twin Sister är t.ex. 2-3 cm kortare än en Flagship. Vi hjälper dig gärna att välja den bästa Jones snowboarden för dig. Det gör vi både online och i vår snowboardbutik i Nijverdal. Brädorna är som standard utrustade med ett litet lager vax. Detta kan vara tillräckligt för en eller två dagar. När du köper en Jones snowboard från oss vaxar vi den med varmt vax. Detta gör brädan helt redo för snowboardåkning.

Förutom Jones snowboards säljer vi även andra bra märken. Ta en titt på hela vår kollektion av snowboards.