Lib Tech snowboards

Lib Tech Beställning av snowboards

Lib Tech snowboards har tillverkat fantastiska snowboards under lång tid. Sedan dag 1 har Lib Tech varit ett varumärke av snowboardåkare - för snowboardåkare. Vi är delvis kända för den första fungerande rockerbrädan på marknaden. Lib Tech Skate Banana.

Killarna på Lib Tech snowboards är övertygade om att allt är möjligt. Om du kan drömma om det, kan du göra det. Med de så kallade "kraftsmen" har de byggt de bästa handgjorda brädorna i flera år. Dessa kraftsmen är alla snowboardåkare själva som vill göra den bästa brädan för dig.

lib tech snowboard kopen

Detta gör de alla tillsammans i Mervins fabrik. Här kommer klimatet i första hand. Alla Lib Tech -brädor tillverkas av miljövänliga material och Lib Tech snowboards är ett av få snowboardmärken som är helt återvinningsbart. Lib Tech säger att de tillverkar världens bästa brädor: "The dream boards".

För den här säsongen presenterar männen från Lib Tech ytterligare en fantastisk kollektion av snowboards. Förutom de välkända modellerna som Orca, Skate Banana och Travis Rice Pro, kommer de med en ny proffsmodell för nästa säsong. Lib-tech Golden Orca. Denna Orca presterar ännu bättre i färskt puder. Nosen och tailen är lite längre än på den nuvarande Orca.

Konstruktion av Lib Tech snowboards

På Lib Tech arbetar man med 3 olika shapes.

  1. Bananens ursprungliga form

Rocker mellan bindningarna och mild camber utanför bindningarna. Detta ger en naturlig form för svängar och gott om kanttryck. Som ett resultat upplever du mycket grepp. Denna form ger också mycket flyt och därmed en surfkänsla i opreparerad snö. Cambern ger mer kontroll och pop i brädan.

libtech banana

  1. C2 "Den perfekta hybriden"

Denna bräda är utformad för normal snowboardåkning. C2-formen har mycket mer camber utanför fötterna än bananformen. C2 har dock fortfarande rocker mellan bindningarna. Mer camber ger mer kontroll och precision när du åker snowboard. Mer camber innebär också mer kanttryck och mer pop. C2 finns i två varianter, C2X (xtreme) och C2E (easy). Skillnaden mellan de två är mängden camber i brädan.

snowboard libtech

C3 "Världens bästa camber"

Den här brädan är utformad för seriös åkning. C3-cambern har en mycket mild rocker mellan bindningarna. Dessutom har den här brädan extremt mycket mer camber utanför bindningarna än Banana-formen. Detta ger mer grepp, stabilitet och pop. Det krävs dock mer kraft och teknik för att njuta av att åka på den här brädan. Är du inte rädd för en utmaning? Då ska du definitivt kolla in dessa brädor.

Lib Tech snowboard

Fördelar med Lib Tech snowboards

Lib Tech snowboards erbjuder ett brett utbud av fördelar som gör dem älskade av snowboardåkare på alla nivåer. Dessa snowboards kännetecknas av innovativ teknik, hållbar konstruktion och bra prestanda under olika förhållanden.

En av de främsta fördelarna med Lib Tech snowboards är användningen av avancerad teknik, t.ex. C2X-konturen och Magne-Traction. C2X-konturen kombinerar mångsidigheten hos camber mellan bindningarna med lekfull rocker i tip och tail, vilket ger utmärkt grepp och kontroll i svängar samtidigt som det ger förlåtelse vid landningar. Magne-Traction, med sina vågskurna sidokanter, ger oöverträffat grepp på isiga och hårda ytor, vilket ger dig självförtroende i knepiga förhållanden.

Dessutom är Lib Tech känt för sina miljövänliga tillverkningsprocesser. Snowboardbrädorna tillverkas med miljömedvetna material och metoder, som återvunnen plast, biobaserade syntetiska hartser och träkärnor från hållbara skogar.

Lib Tech Snowboards är också mycket hållbara och långlivade. De handbyggs i USA och är konstruerade för att klara tuffa förhållanden, vilket resulterar i en snowboard som behåller sin prestanda säsong efter säsong.

Oavsett om du är en nybörjare som vill förbättra dina färdigheter eller en erfaren åkare som letar efter högpresterande snowboards, har Lib Tech en modell för varje åkstil och preferens. Med sin innovativa teknik, hållbara konstruktion och enastående prestanda är Lib Tech snowboards ett utmärkt val för snowboardåkare som vill få ut det mesta av sin snowboardupplevelse.

Tekniker för snowboard Lib Tech

Förutom de former som nämns ovan finns det naturligtvis andra fantastiska tekniska lösningar i Libs snowboards. En av de mest kända är naturligtvis Magna Traction. Dessa sågtandade knivliknande stålkanter ger fler kontaktpunkter med snön; inte mindre än 7 kontaktpunkter, istället för de 2 som du kan förvänta dig med en traditionell camber. Detta ger dig bättre grepp på is och i hårda backar.

Lib Tech 's snowboards är också utrustade med många vackra träslag, som asp, Paulowna, bok och balsaträ. Dessa är alla uppdelade i olika konstruktioner med namn som Firepower, Horsepower, Climax och Orginal power-konstruktionen. Det finns också naturligtvis olika sätt att glasfiber inlägg och typ av baser.

lib tech snowboards

Mervin, hjärnan bakom Lib Tech snowboards

Mervins tillverkningsanläggning är den plats där de berömda snowboardarna Lib Tech tillverkas. Fabriken ligger i Sequim, Washington, USA, och är känd för sitt engagemang för innovation, miljövänlighet och högkvalitativ produktion.

Det som utmärker Mervin-fabriken är deras ständiga engagemang för hållbarhet och miljömedveten tillverkning. De är stolta över sin användning av miljövänliga material och produktionsmetoder. Till exempel använder de återvunnen plast, biobaserade hartser och träkärnor från hållbara skogar för att konstruera sina snowboards. Allt i syfte att minimera sitt koldioxidavtryck och ha en positiv inverkan på miljön.

En annan aspekt som gör Mervin-fabriken unik är deras betoning på handgjort hantverk. Till skillnad från många andra snowboardtillverkare tror de starkt på att behålla ett hantverksmässigt tillvägagångssätt när de bygger sina snowboards. Det gör att de noggrant kan färdigställa varje snowboard för hand och kontrollera kvaliteten. Detta resulterar i snowboards med oöverträffad kvalitet och prestanda.

Dessutom är Mervins fabrik hem för några av de mest innovativa teknikerna inom snowboardindustrin. Från deras berömda C2X-kontur som ger den perfekta balansen mellan camber och rocker, till deras Magne-Traction-sidokanter som ger oöverträffat grepp på is och hård snö, varje Lib Tech snowboard är fylld med banbrytande teknik som ger åkarna ett försprång på berget.

Kort sagt, Mervin Manufacturing-fabriken är en plats där passion för snowboardåkning möter respekt för miljön. Med sitt engagemang för hållbarhet, handgjort hantverk och innovativ teknik förblir Mervin en ledande aktör inom snowboardindustrin och fortsätter att inspirera snowboardåkare världen över med sina högkvalitativa Lib Tech snowboards.

Lib Tech Skate Banana

Den mest kända brädan i Libtechs snowboardlinje är naturligtvis Lib Tech skate banana. Denna typiska rocker-bräda var en av de första fungerande rockers på marknaden. Detta beror på BTX-bananformen. Detta gör det superlätt att snurra runt din egen axel och brädan biter inte i någon terräng. Tillägget av Magne-traction till sk8 banana ger dig också otroligt grepp. Även på is eller hårda snöbitar behåller brädan sitt grepp. Magne-traction fungerar som en sågtandad kniv på snö. Denna funktion finns på alla lib tech snowboards.

Lib Tech T Rice pro

I samarbete med Travis Rice har Lib-tech släppt flera pro-brädor. De mest välkända är naturligtvis Lib Tech T-rice pro och TRS. Sedan 2018/2019 har Lib Tech Orca tillkommit. Den sistnämnda brädan är en riktig allrounder som egentligen bara känns som en fisk i vattnet utanför backen.

Lib Tech Snowboard-uppsättningar

Förutom Lib Tech tillverkar Mervin även snowboards för Gnu och Roxy, samt Bent Metal snowboardbindningar. Dessa bindningar passar perfekt på Lib Tech snowboards när det gäller specifikationer och färger. Så vill du ha ett snowboard set från Lib Tech med bra snowboard bindningar? Se då till att kolla in Bent Metal-bindningarna.

Hur slipar man Lib Tech snowboards?

Eftersom snowboardarna är utrustade med Magna-Traction är stålkanterna lite svårare att slipa. Om du vill slipa din Lib Tech -bräda själv måste du använda en kort fil. Om du inte har en kort fil kan du sätta en längre fil i vinkel i hållaren. Med en kortare fil kommer du lättare över de 7 ojämnheterna. Om du använder en för lång fil får du inte med hela stålsidan. Har du ingen erfarenhet av att slipa en snowboard? Vi hjälper dig gärna. Vi kan serva din Lib-Tech snowboard eller demonstrera slipning och vaxning så att du kan göra det nästa gång.

Lib Tech snowboards 2023

För vintern 2023 finns det fler Camber-snowboards i Lib-Techs kollektion än någonsin tidigare. Den fortfarande växande trenden med Carve-snowboards och större efterfrågan på snowboards med Camber är anledningen till detta. Alla brädor har dock fortfarande Magna-Traction och, där det är möjligt, rocker mellan bindningarna för enkel svängning.

Varför köpa en Lib-Tech snowboard på Snowboard.se?

Vi har över 14 års erfarenhet av att sälja Lib Tech snowboards. Därför känner vi Lib-Techs produkter utan och innan. Så vi kan ge dig perfekta råd om vilken Lib Tech snowboard som passar dig bäst. Lib-Techs snowboards levereras med ett minimalt vaxlager. Vi tycker till och med att de är lite torra. Därför vaxar vi varje Lib-Tech snowboard som vi köper eller beställer för hand. Vi applicerar det heta vaxet med ett strykjärn, så att vaxet tränger in i basen. På så sätt kan du njuta av en bekymmersfri vintersemester utan att behöva vaxa din snowboard först.

Vill du ha mer information om Lib Tech snowboards? Kontakta oss gärna eller kom förbi vår snowboardbutik i Oldenzaal. Vi visar dig gärna vår snowboardkollektion över en kopp kaffe. Vill du hellre beställa online? Beställningar som görs före kl. 17.00 skickas samma dag med PostNL. Vi tar inte ut några fraktkostnader för att skicka snowboards.

Kolla in vårt kompletta utbud av Lib Tech snowboards online eller kom förbi vårt showroom i Oldenzaal.