Nidecker

Historien bakom Nidecker

Nidecker är ett ledande företag som är känt för sina högkvalitativa snowboards, bindningar, snowboardpjäxor och andra vintersportprodukter. Företaget har en rik historia som går tillbaka till 1887, då bröderna Henri och Cie Nidecker öppnade en verkstad i La Tour-de-Peilz, Schweiz, för att tillverka trähjul till vagnar. På 1950-talet övergick företaget till att tillverka träskidor, och på 1980-talet fortsatte de sin expertis inom design och tillverkning av snowboards.

nidecker

Sedan dess har Nidecker blivit ett av de mest respekterade och uppskattade varumärkena inom vintersportindustrin. Företaget är stolt över sitt schweiziska arv och har ett starkt engagemang för hantverk, kvalitet och innovation. Deras team av ingenjörer och designers arbetar nära professionella snowboardåkare för att skapa de bästa produkterna som kombinerar prestanda, hållbarhet och stil.

En av Nidecker:s mest utmärkande egenskaper är deras användning av banbrytande teknik och material. De letar alltid efter nya sätt att förbättra prestandan hos sina snowboards och arbetar med högkvalitativa material som kolfiber, kevlar och andra kompositer för att skapa lätta, responsiva och hållbara brädor.

nidecker

Nidecker Har fokus på hållbarhet

Dessutom har Nidecker ett starkt fokus på hållbarhet och miljömedvetenhet. Företaget strävar efter att hålla sitt koldioxidavtryck så litet som möjligt och använder miljövänliga material och produktionsmetoder när det är möjligt. De är stolta över sitt samarbete med organisationer som Protect Our Winters, som arbetar för att bevara vintermiljön och bekämpa klimatförändringarna.
Nidecker erbjuder ett brett utbud av snowboards för olika discipliner och nivåer av snowboardåkare. Oavsett om du är en nybörjare som letar efter en lättåkt bräda eller en erfaren åkare som letar efter en högpresterande freestyle- eller freeridebräda, har Nidecker något för alla.
Förutom snowboards tillverkar Nidecker även högkvalitativa bindningar och snowboardutrustning. Deras bindningar är utformade med samma känsla för detaljer och teknik som deras snowboards, vilket ger snowboardåkare den bästa prestandan och kontrollen på berget.
Under årens lopp har Nidecker fått många utmärkelser och erkännanden för sin innovativa design och sina produkter. De fortsätter att sträva efter perfektion inom sitt område och deras passion för snowboardåkning driver dem att fortsätta förnya sig och tänja på gränserna.
Kort sagt, företaget bakom Nidecker har en rik historia inom vintersportindustrin och fortsätter att vara banbrytande inom snowboardteknik och design. Med sitt fokus på hantverk, kvalitet, hållbarhet och innovation är Nidecker fortfarande ett favoritmärke bland snowboardåkare över hela världen.