XION

Allt om XION Skydd

Det var en gång två holländska stuntmän som läste en artikel i en vetenskaplig tidskrift om en ny "smart" polymer vid namn D3O®. De såg genast potentialen att ersätta de befintliga stela och klumpiga krockskydden med en flexibel lösning med låg profil. De namngav planet för att träffa företaget bakom denna uppfinning. Nu är det historia, men så började deras resa som nu kallas XION Protection.

xion protective wear

XION Skyddande utrustning

Efter år av tester och förbättringar föddes varumärket XION® Protective Gear. Under designprocessen fick XION ett enormt stöd från andra stuntproffs och idrottare. I företagets historia var de också de första att bära de skyddande underkläderna och sprida ordet om den nya och revolutionerande produkten.

Många av stuntpersonerna ägnar sig också åt (extrem)sport. Därför tog historien om det nya varumärket XION ProtectiveWear en vändning som grundarna själva aldrig hade förväntat sig. De fick förfrågningar från idrottare runt om i världen om att leverera utrustningen även till dem.
Simon: "Vintersportmarknaden" var plötsligt den hetaste marknaden för oss. Skydd är alltid sekundärt i förhållande till vad människor gör. De måste bära det, men föredrar att inte göra det. Så om det är bekvämt och du inte märker att du har det på dig och det inte begränsar dina rörelser är de flesta väldigt nöjda. Vi lyckades och många idrottare väljer nu XION Protective Wear®."

 

Snowboardskydd med D30 från XION

Snowboardskyddsprodukterna från XION drivs av och skyddas av D3O:s banbrytande stötskyddsteknik. D3O är en pionjär inom utvecklingen av stötdämpande "smarta material". De är exceptionella när det gäller att uppnå högsta möjliga skydd samtidigt som de bibehåller optimal flexibilitet.

 

xion protectie

XION Protection var en av de första att tillämpa den patenterade D3O-tekniken i skyddskläder för skidor och snowboard. Detta tidiga samarbete bidrog i hög grad till skapandet av innovativa underkläder baserade på både vetenskap och praktisk erfarenhet.

Hur fungerar D3O från XION

Inget skyddar bättre än D3O®, som erbjuder det tunnaste och mest avancerade stötskyddet. Därför är det perfekt för snowboardåkare och skidåkare.

D3O® realiserar material genom en kombination av avancerad polymerkemi och avancerad design. Materialen är mjuka och flexibla utan att kompromissa med komforten. Jämfört med standardskum reagerar de annorlunda när kraft appliceras.

D3O® absorberar och avleder energi vid en stöt. Detta minskar mängden kraft som överförs till din kropp och resulterar i färre skadliga skador på de skyddade områdena som kan uppstå efter ett fall under snowboardåkning.

XION Skydd för snowboard

Oavsett om du är nybörjare eller har många års erfarenhet är ett bra snowboardskydd ett måste. XION Skydd är mycket populärt bland hängivna snowboardåkare och skidåkare. En av de främsta anledningarna till att de väljer XION Protection är att det knappt syns under snowboard- och skidkläderna. Detta beror på det intelligenta materialet D3O. Materialet är skönt och följsamt och formar sig efter kroppens linjer.

XION Köp skyddskläder online

Letar du efter ett bra snowboardskydd? Då har du kommit till rätt ställe på snowboards.se. Vi har ett stort utbud av XION Protective wear snowboardskydd. Från stötshorts till ryggskydd. Beställ online eller besök vår butik för att se och prova artiklar från XION.

xion protective wear