Clew bindningar

Historien bakom Clew bindningar

Det tyska företaget bakom Clew-bindningarna har specialiserat sig på att designa och tillverka högkvalitativa och bekväma snowboardbindningar. Clew Snowboarder, som företaget bakom Clew-bindningarna heter, grundades av en grupp entusiastiska snowboardåkare som brann för att förbättra snowboardupplevelsen för åkare på alla nivåer.

I början av 2000-talet började gruppen snowboardåkare experimentera med nya bindningar och tekniker som skulle förändra snowboardåkningen för gott. På den tiden var de flesta snowboardbindningar utformade på traditionellt sätt. Alltså med en basplatta, highback och remmar. För vissa åkare är och har det alltid varit ett fummel att spänna fast bindningarna korrekt gång efter gång.

Clew snowboardbindningar fick snabbt ett rykte för sin innovativa teknik och högkvalitativa tillverkning. De bekväma step-in-bindningarna togs entusiastiskt emot av snowboardåkare på alla nivåer. Företaget har fortsatt att utveckla och förbättra sina bindningar genom åren, med nya material och designfunktioner för att förbättra komfort, prestanda och hållbarhet.

Fördelarna med Clew-bindningar

Clew-bindningar, även kända som step-in-bindningar, är en innovativ och framväxande teknik inom snowboardvärlden. De erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella strap-bindningar och har potential att göra snowboardåkning mer tillgänglig och enklare för både nybörjare och erfarna åkare.

  1. Snabb och enkel in- och urstigning: Den största fördelen med Clew-bindningar är att de är enkla att ta på och av. Med Clew-bindningar behöver du inte längre krångla med fötterna i och ur remmarna. Du kan helt enkelt kliva i bindningarna och låsa dem med en enkel rörelse. Detta sparar dyrbar tid och gör det enkelt att snabbt komma på din bräda och lämna berget.

  2. Säkerhet och tillförlitlighet: Clew-bindningarna är utformade med säkerhet och tillförlitlighet i åtanke. De har robusta och hållbara låsmekanismer som ser till att dina fötter sitter stadigt på brädan när du åker. Detta minimerar risken för oavsiktliga fall och ökar åkarens självförtroende.

  3. Exakt passform: Clew-bindningarna har en exakt passform som är särskilt anpassad till formen på dina snowboardpjäxor. Det ger bättre kontroll och respons under åkningen. Dessutom kan vissa Clew-bindningar justeras individuellt efter åkarens preferenser för ännu bättre passform och prestanda.

  4. Kompatibilitet: Clew-bindningarna är utformade för att vara kompatibla med både traditionella 4x4-inläggsmönster och de modernare Channel-system som används av vissa snowboardmärken. Det innebär att du kan montera Clew-bindningar på de flesta snowboardmodeller, vilket är praktiskt om du vill byta bräda eller har olika brädor.

  5. Enkel justering: Clew-bindningar kan ofta snabbt och enkelt justeras till olika åkares skostorlekar och preferenser. Detta gör det mycket enklare att dela din snowboard med vänner och familj, eftersom du snabbt kan justera bindningarna till deras skostorlekar.

Clew-bindningarna har många fördelar, men det är viktigt att komma ihåg att alla åkare är olika och att valet av bindningar är personligt. Vissa erfarna snowboardåkare föredrar fortfarande traditionella strap-bindningar på grund av att de är bekanta och justerbara. Det bästa är att prova olika typer av bindningar och ta reda på vilken som passar din åkstil och dina preferenser bäst.

Clew bindings

Clew-bindningar för kvinnor och män

Clew-bindningar finns för både kvinnor och män. Varumärket gör ingen skillnad mellan de två. Det är bara rätt storlek som gäller. Titta noga efter vilken storlek på Clew-bindning du behöver. En bindning som är för stor eller för liten påverkar prestandan och kan vara avgörande för din dag i backen.

Nedan hittar du storlekstabellen för att hitta rätt storlek.

Clew bindingen maattabel

Är Clew-bindningar också lämpliga för avancerade skidåkare?

Ja, Clew-bindningar är definitivt också lämpliga för avancerade snowboardåkare. Även om Clew-bindningar ofta förknippas med nybörjare på grund av deras enkla instegsmekanism, har de också mycket att erbjuda avancerade åkare.

Clew-bindningarnas enkla in- och urtagning kan vara särskilt användbart för avancerade åkare när de åker snowboard i utmanande terräng och backcountry-förhållanden. Det gör att de snabbt kan justera sina bindningar, t.ex. när de behöver koppla loss sin snowboard för att gå igenom en knepig passage.

Clew-bindningarna har dessutom exakt passform och responsivitet, vilket är viktigt för avancerade snowboardåkare som vill göra tekniska manövrar och snabba svängar. Låssystemet ser till att bindningarna sitter säkert och tryggt på brädan, vilket ger bättre kontroll och precision.

Kort sagt är Clew-bindningarna lämpliga för både nybörjare och avancerade snowboardåkare eftersom de erbjuder den komfort, prestanda och bekvämlighet som behövs för en fantastisk snowboardupplevelse, oavsett åkarens skicklighetsnivå

Köp Clew-bindningar

Letar du efter Clew-bindningar att montera på din snowboard? Då har du kommit till rätt ställe på Snowboard.se. Du kan beställa Clew bindningar enkelt och snabbt online. Vill du se bindningarna personligen eller få fler råd? Kom till vår snowboardbutik för att se hela vår kollektion av snowboardbindningar.

clew bindingen