Flow bindningar

Allt om Flow bindningar

Letar du efter Flow bindningar att montera på din snowboard? Då har du kommit till rätt ställe på Snowboard.se. Vi har nästan alla modeller av Flow bindningar i vår samling. Vet du redan vilken modell Flow bindning som passar dig bäst? Kolla in hela vårt sortiment och köp dina Flow snowboardbindningar snabbt och enkelt online i vår webbshop eller kom förbi vårt showroom i Oldenzaal.

flow bindingen

Vilka är fördelarna med Flow bindningar?

Är du fortfarande osäker på om Flow är rätt bindning för dig? Nedan listar vi alla fördelar med dessa snowboardbindningar med den välkända bakre ingången.

  1. Snabb ombordstigning med en Flow -bindning

Den mest kända fördelen med dessa populära bindningar är att du kan kliva i snabbt och enkelt. Kallas även "SPeed Entry bindings". Varför är det så? Det är ganska enkelt. Du öppnar den höga ryggen på Flow snowboardbindningen bakåt med hjälp av snäpplåset. Detta skapar tillräckligt med utrymme baktill för att skjuta in din snowboardkänga i bindningen. Du behöver inte längre sitta på rumpan för att dra åt din snowboardbindning! Hur bra är inte det?

  1. Kraftfulla och bekväma Power Straps

En annan fördel är att Flow bindningar är bekväma. De stora, breda remmarna fördelar trycket väl över pjäxan. Detta minimerar tryckpunkterna så att du knappt känner av bindningarna. Det gör att du knappt känner bindningarna runt foten. Med de flesta modeller av Flow bindningar kan du välja mellan två olika remmar:

Flow Fusion snowboardbindning

Detta är den mest traditionella remmen från Flow. Denna stora och breda rem ger en kraftfull respons och direkthet.

Flow Hybrid snowboardbindning

Hybrid PowerStraps kombinerar fotledsremmen med en mer konventionell nose strap för en perfekt blandning av kontroll och flexibilitet.

  1. Optimal energiöverföring genom Power Triangle

Tack vare stålkabeln, som sitter mellan den höga ryggen och basplattan, reagerar Flow -bindningen mycket snabbt när du gör en backside-sväng.

De mest populära Flow -bindningarna

Med Active Strap Technology har det aldrig varit enklare att komma i och ur en Flow -bindning. När den höga ryggen fälls upp höjs remmen något, vilket frigör ännu mer utrymme för insteg. Till exempel har Flow Omni, en bra snowboardbindning för kvinnor, en sådan rem.

flow bindingen

Flow NX2-bindningar

Flow NX2 är för alla snowboardåkare som letar efter en stark, styv och direkt snowboardbindning som ger mycket stöd. Eftersom hibacken är förstärkt med glasfiber och utrustad med asymmetriska stödpaneler i kombination med "Active Strap Technology", är bindningen mycket väl justerbar och ger en supersnabb insteg. Om du vill ha ännu mer respons kan du också ta en titt på Flow NX2 GT

 
 

De senaste modellerna Flow bindningar

För vintern 2021 kom Flow bindningar ut med en helt ny serie av remmar. Till exempel har Fusion- och Hybrid-remmarna nu förvandlats till Powerstraps och båda är tillverkade av 3D-gjuten EVA. En Fusion powerstrap har en powerstrap i ett stycke som gör att du enkelt kan ta dig i och ur bindningen samtidigt som du behåller kontroll, grepp och komfort. Hybrid powerstrap har fortfarande toe-strap för dem som vill ha mer kontroll.

Flow Snowboards

Kanske har du fortfarande en snowboard från Flow och efter många års trogen tjänst letar du efter en ny bräda från detta vackra märke. Tyvärr tillverkar Flow inte snowboards längre, men oroa dig inte, denna linje har tagits över av Nidecker snowboards. Har du ägt en Flow Merc och letar du efter en ny version? Då är Nidecker Merc dess efterträdare! Detsamma gäller för Flow snowboardstövlar. Dessa kallas nu också Nidecker men är fortfarande tillverkade med den traditionella Flow passformen. Du hade tidigare Flow Helios, som nu heter Nidecker Helios. Kan du inte se skogen för alla träd och skulle du vilja ha lite råd? Vi har arbetat med båda snowboardmärkena i flera år, så vi kan berätta exakt vilken Nidecker bräda som är den bästa efterföljaren till din Flow snowboard.

flow bindingen

Vilka är de bästa Flow bindningarna?

Vi får ofta frågan om vilka de bästa snowboardbindningarna är. En Flow -bindning eller en traditionell strap-bindning? Vi är mycket entusiastiska över varumärket Flow, men vi kan inte säga att de är bättre eller sämre än traditionella strapbindningar. Det är fortfarande en personlig preferens. Däremot kan vi motbevisa att Flow bindningar inte är tillräckligt stabila, eller att du har slack i Flow bindningar. Det som är viktigt när du köper Flow bindningar är dock att du justerar dem ordentligt till pjäxan. Dessutom bör dina snowboardpjäxor sitta bra. Erfarenheten säger oss att många snowboardåkare har för stora skor. De ser snygga ut, men när du börjar åka snowboard märker du att du börjar glida. Med en strap-bindning kan du fuska lite genom att dra åt bindningen lite för mycket. Detta är inte något du vill göra, eftersom det orsakar tryckpunkter i dina pjäxor. När du kliver in i en Flow -bindning med för stora skor fortsätter du att glida i skon. Om du stänger Flow -bindningen för hårt blir det svårare att ta sig in och ut. Dessutom kan man justera allt möjligt på bindningarna. Tycker du att det är svårt? Kom till vår snowboardbutik så hjälper vi dig.

Reservdelar till Flow bindningar

Inget är så irriterande som att tappa en del av din flowbindning när du är på berget. Därför bör du regelbundet kontrollera att alla skruvar fortfarande är åtdragna. Om du tappar bort en del eller om en del av din Flow snowboardbindning har gått sönder? Då kan du vända dig till oss för reservdelar till Flow bindningar. Du hittar remmar, skruvar eller spärrar i avsnittet med reservdelar till snowboardbindningar. Bestäm först vilken typ av flowbindning du har och kolla på bilden för att se vilken del du behöver.

Varför köpa Flow bindningar på Sideways?

Vi har mer än 10 års erfarenhet av Flow bindningar och kan bindningarna utan och innan. Det är därför vi kan rekommendera de bästa Flow bindningarna för dig. Det spelar ingen roll vilken Flow bindning du monterar på vilken snowboard. Letar du efter ett komplett snowboard set med Flow bindningar? Då har du tur! Vi har ett antal fantastiska snowboard set med Flow bindningar i lager. Finns ditt önskade set inte med i listan? Kontakta oss och berätta om dina önskemål. Vi kommer omedelbart att göra dig ett trevligt setpris.

Beställer du Flow bindningar online före 17:00? Då kommer de att skickas samma dag med PostNL. Vi tar INGA fraktkostnader för att skicka snowboardbindningar. Förutom Flow har vi också bra snowboardbindningar från andra märken.

Kolla in hela vår kollektion av snowboardbindningar