Snowboardjackor

Köp snowboardjacka

Ska du snart åka på en vintersportresa och vill fortfarande köpa en snowboardjacka? Då har du kommit till rätt ställe. Vi har en stor kollektion av snowboardkläder med snowboardjackor och snowboardbyxor från märken som.AirblasterPicture och Organic Clothing. Vet du redan vad du letar efter? Kolla in våra skaljackor, tekniska jackor, isolerade jackor och coola overaller.

snowboard jas

Hur ska en bra snowboardjacka se ut?

En bra snowboardjacka är en viktig del av din vintersportutrustning. Den ger skydd mot kyla, vind och snö, samtidigt som den ska andas för att leda bort överskottsvärme och fukt. Här är några viktiga funktioner som en bra snowboardjacka bör uppfylla:

  1. Vattentätning: En hög nivå av vattentätning är avgörande för att hålla dig torr i snö och regn. Titta på vattenpelarens betyg, ju högre siffra desto mer vattentålig är snowboardjackan.
  2. Andningsförmåga: En bra snowboardjacka bör också andas, så att överskottsvärme och svett kan komma ut. Detta håller dig bekväm och torr när du åker snowboard.
  3. Isolering: Beroende på klimatet och dina personliga preferenser kan du välja en jacka med syntetisk isolering eller dunisolering. Se till att isoleringen ger tillräckligt med värme för de förhållanden som du ska åka snowboard i.
  4. Vindtäthet: En vindtät snowboardjacka skyddar dig från kalla vindar när du åker nerför berget.
  5. Snökjol: En inbyggd snökjol hindrar snö från att tränga in i jackan när du ramlar eller åker offpist.
  6. Justerbar huva: En huva är användbar för extra skydd mot vind och snö och bör vara justerbar så att du kan justera den ordentligt för att passa din hjälm.
  7. Gott om fickor: Praktiska fickor med dragkedja är perfekta för att förvara liftkort, telefon, pengar och andra småsaker.
  8. Hållbarhet: Välj en snowboardjacka som är tillverkad av högkvalitativa material som är motståndskraftiga mot slitage.

Genom att vara uppmärksam på dessa egenskaper kan du hitta en bra snowboardjacka som skyddar dig mot väder och vind och garanterar en bekväm och trevlig snowboardupplevelse.

snowboard jassen

Vattentät snowboardjacka

Vattenpelaren på en snowboardjacka anger hur vattentät jackan är. Ju högre värde i "mm", desto mer vattentätt är tyget i jackan. Speciellt om du regelbundet ger dig ut i pudret är det viktigt att ha en snowboardjacka med en vattenpelare på minst 10.000 mm. Se också till att jackans sömmar är tejpade. På så sätt förhindras att vatten eller fukt tränger in genom sömmarna. En bra vattentät snowboardjacka kan också kännas igen på vattentäta dragkedjor.

Vad innebär en bra snowboardjacka med andningsförmåga?

En bra snowboardjacka med bra andningsförmåga kan transportera fukt och värme från insidan till utsidan, vilket håller kroppen torr och bekväm när du åker snowboard. Detta är särskilt viktigt eftersom du ofta svettas och producerar överskottsvärme när du åker snowboard, vilket kan leda till att du känner dig kladdig och obekväm om fukten inte kan ta sig ut.
En jacka med hög andningsförmåga använder avancerade material och tekniker för att främja denna fukthantering. Vanligtvis används ett vattentätt och ventilerande membran, som Gore-Tex, för att konstruera jackans yttre lager. Membranet har mikroskopiska porer som blockerar vattenmolekyler, samtidigt som vattenånga (svett) släpps ut genom det.
En snowboardjacka med god andningsförmåga förhindrar därmed överhettning och hjälper till att reglera kroppstemperaturen, så att du kan åka snowboard bekvämt längre, även under svåra förhållanden.

snowboardjas

Snowboardjacka kombinerad med snowboardbyxor

Letar du efter en snowboardjacka och snowboardbyxor? Och letar du efter en fantastisk kombination? Picture Airblaster Jackorna från och kan fästas på snowboardbyxor från samma märke. På så sätt sitter din snowboarddräkt alltid på plats och förhindrar att snö kommer in under jackan när du gör en slide.

se Snowboard. är också rätt plats för en snowboard!