SP bindningar

SP bindingen

Allt om SP bindningar

SP bindningar har utvecklats av företaget SP United, som grundades i soliga Kalifornien 1999. Efter starten har SP bindings byggt upp ett rykte som en av de bästa tillverkarna av snowboardbindningar på marknaden.

SP bindings skapades av en grupp snowboardåkare som var missnöjda med det begränsade utbudet av snowboardbindningar på marknaden. De letade efter en lätt, flexibel och stark bindning som kunde tillgodose behoven hos olika snowboardåkare. År 2002 lanserade SP United sin första snowboardbindning SP. SP 1 fick snabbt kultstatus bland en stor grupp hängivna snowboardåkare. Sedan dess har SP -bindningarna fortsatt att utvecklas med hjälp av ny teknik och design. År 2007 kom de med sitt Fastex-system som äntligen satte varumärket på kartan. SP Fastec-systemet är ett snabbfästessystem som gör att snowboardåkare enkelt och snabbt kan ta sig i och ur sina bindningar. Du behöver inte ta av dig handskarna och allt detta utan att ge avkall på direkthet och kontroll.

SP bindningar med Fastec-system

SP Bindningar med Fastec-system kallas också regelbundet för Fastec-bindningar. Namnet Fastec kommer från engelskans fast technology och syftar på det snabba och bekväma instegssystem som SP snowboardbindningar har. Till skillnad från traditionella strap-bindningar där du måste fästa remmarna manuellt varje gång, har Fastec-bindningar en enda rem som snäpps på och av med en enkel rörelse. Detta säkerställer snabb och bekväm på- och avstigning. Perfekt om du åker vintersport med en grupp skidåkare eller om du har problem med att stänga traditionella bindningar och inte känner för att sitta på rumpan varje gång.

fastec bindingen

Fördelar med SP bindningar med Fastec

SP Bindningar med Fastec har vissa fördelar jämfört med traditionella bindningar. SP bindningar kan snabbt och enkelt justera orden för att ge en bekväm och direkt passform utan att behöva ta av handskarna. Dessutom ger den stora konturerade remmen bättre kraftöverföring där SP bindningar ger mer kontroll och respons vid svängar och manövrering.

SP bindingen

Varför välja SP bindningar

Kort sagt är SP snowboardbindningar ett utmärkt val för åkare på alla nivåer som vill ha enkelhet, komfort, stabilitet och prestanda under sin vintersport. Med sin innovativa design, responsiva konstruktion och breda utbud av färger och mönster är SP bindningar en av de mest populära och pålitliga snowboardbindningarna på marknaden.

SP Köp bindningar.

Letar du efter en uppsättning SP -bindningar att montera på din snowboard? Då har du kommit till rätt ställe på Snowboard.se. I vår samling hittar du ett trevligt urval av SP bindningar för både kvinnor och män och för alla nivåer. Beställ dina SP bindningar online i vår webbshop så skickar vi dem till dig på nolltid. Vill du se Fastec-bindningarna i verkligheten eller behöver du mer information? Kom förbi vår snowboardbutik och låt oss ge dig råd. Förutom SP bindningar har vi andra märken som gör att du kan komma in och ut supersnabbt. Så ta en titt på vår kollektion Flow bind ningar och Clew bindningar.