Snowboardhandskar

Snowboardhandskar och vantar

Förutom en skön varm snowboardjacka och snowboardbyxor får bra snowboardhandskar inte saknas under vintersporten. När du är kall går det roliga med snowboardåkning snabbt förlorat. Men vad är en bra handske? Vi på Snowboard.se har en fin kollektion av Howl, Burton och Picture snowboardhandskar som håller dina händer varma och mjuka vid beröring. Kolla in hela kollektionen i vår webbshop och vårt showroom i Oldenzaal.

snowboard handschoenen

Skillnaden mellan snowboardhandskar och vantar

Vi får regelbundet frågan: Vad är skillnaden mellan skidhandskar och vantar? Och vilka är varmare? Man kan säga att vantar generellt sett är varmare än traditionella fingerhandskar. Det är dock viktigt att jämföra mellan vantar och handskar av ungefär samma kvalitet. Med en vante är dina fingrar samlade i ett utrymme. Dessutom är luft den bästa isoleringen.

Vad kännetecknar bra snowboardhandskar?

Bra snowboardhandskar har flera egenskaper som är viktiga för komfort, skydd och prestanda när du åker snowboard. Här är några viktiga egenskaper att hålla utkik efter när du väljer snowboardhandskar:

  1. Vattentäthet: Välj handskar som är vattentäta för att förhindra att snö och fukt tränger in och gör dina händer blöta och kalla. Material som Gore-Tex och DWR-beläggningar hjälper till att hålla vattnet borta.
  2. Isolering: Bra handskar har tillräckligt med isolering för att hålla händerna varma, även i kalla förhållanden. Thinsulate och PrimaLoft är populära isoleringsmaterial som ger värme utan extra bulk.
  3. Andningsförmåga: Handskar bör också andas för att förhindra att händerna överhettas och svettas. Då håller du händerna torra och bekväma.
  4. Vindtäthet: Välj handskar som är vindtäta för att förhindra att kall vind når dina händer och kyler dina händer.
  5. Passform och rörelsefrihet: Handskar ska ha en bra passform och ge tillräcklig rörelsefrihet så att du enkelt kan röra fingrarna och fästa dina snowboardbindningar utan begränsningar.
  6. Hållbarhet: Leta efter handskar som är tillverkade av högkvalitativa material som är motståndskraftiga mot slitage, så att de håller länge.

Kort sagt är bra snowboardhandskar vattentäta, välisolerade, andningsbara, vindtäta, har bra passform och rörelsefrihet samt är slitstarka. Genom att ta hänsyn till dessa egenskaper kan du åka snowboard bekvämt och säkert i alla väderförhållanden.

handschoenen-snowboard

Snowboardhandskar med handledsskydd

Snowboardhandskar med handledsskydd är specialdesignade handskar som ger extra skydd för handlederna när du åker snowboard. Handskarna har inbyggda förstärkningar eller kuddar runt handlederna för att minska stötar och skador vid fall eller olyckor. Handledsskyddet är vanligtvis tillverkat av stötdämpande material som skum eller gel för att absorbera och sprida kraften i ett fall.
Dessa handskar är särskilt populära bland nybörjare och snowboardåkare som löper större risk att falla, t.ex. freestylare som utför trick och hopp. Handledsskydd ger extra trygghet och kan hjälpa till att förebygga allvarliga skador, t.ex. handledsfrakturer eller stukningar.
Det är viktigt att välja välsittande snowboardhandskar med handledsskydd för att dra full nytta av skyddet. Dessa handskar kan vara ett värdefullt komplement till din snowboardutrustning, särskilt om du fortfarande håller på att lära dig eller vill skydda dig under mer intensiva snowboardaktiviteter.

Komplettera din snowboardoutfit med bra snowboardhandskar

Letar du efter snowboardstrumpor eller underkläder för vintersport? Då är Sideways rätt ställe att vara på! Vi har ett stort urval av snowboardkläder från Airblaster och Picture. Glöm inte de varma mössorna, förstås.

Beställ dina handskar online på Snowboard.se

Beställ dina snowboardhandskar online på Sideways eller besök vår snowboardbutik i Oldenzaal. Vi står till tjänst sex dagar i veckan för att ge dig råd om rätt artiklar för din snowboard så att du kan njuta ännu mer av dina vintersporter! Kontakta oss gärna om du vill ha mer information.

snowboardhandschoenen