Snowboardbyxor

Köp snowboardbyxor

Letar du fortfarande efter ett par bra snowboardbyxor innan du ger dig ut på vintersport? Då har du kommit till rätt ställe. Snowboardbyxor skyddar dig mot kyla och vind. De bör också vara andningsbara och vattentäta. På så sätt håller du dig varm och torr under snowboardåkningen. För varje typ av snowboardåkare har vi rätt snowboardbyxor. En freerider som regelbundet vandrar i 2 timmar bär till exempel en skalbyxa. Är du mer av en piståkare och brukar åka till snön i januari? Då är en snowboardbyxa med mer isolering att rekommendera.

Vi har satt ihop en fin kollektion av Picture och Airblaster. Vi har även snygga matchande snowboardjackor från samma varumärken.

snowboard broek

Airblaster snowboardbyxor

Airblaster är ett amerikanskt företag som drivs av snowboardåkare för snowboardåkare, vilket passar exakt in i vår vision. Alla snowboardbyxor från Airblaster har en minsta vattenpelare på 10 000 mm. Det gör alla snowboardbyxor vattentäta.

Picture snowboardbyxor

Det fullständiga namnet på detta vackra varumärke är Picture Organic Clothing. Märket tillverkar supercoola snowboardkläder som är tillverkade på ett hållbart och miljömedvetet sätt.

Till exempel är snowboardbyxorna Picture tillverkade av återvunnen polyester och har en minsta vattenpelare på 10 000 mm. Det gör alla snowboardbyxor vattentäta!

Vad ska en bra snowboardbyxa uppfylla?

En bra snowboardbyxa är en viktig del av din snowboardutrustning och bör uppfylla flera viktiga kriterier för att ge optimal prestanda och skydd på berget.


För det första ska snowboardbyxor vara vattentäta för att hålla dig torr i våta och snöiga förhållanden. Det är viktigt att vara uppmärksam på vattentäthetsnivån, uttryckt i millimeter, där en högre siffra ger bättre skydd mot fukt.


Byxans andningsförmåga är också mycket viktig. En bra snowboardbyxa transporterar bort fukt och svett så att du inte blir överhettad under intensiva aktiviteter.
Isolering är också viktigt. Byxorna ska ge tillräckligt med värme för att hålla dig bekväm på berget, men inte heller överhettas under mildare förhållanden.
En bra passform är avgörande för rörelsefriheten och komforten när du åker snowboard. Byxorna ska vara tillräckligt rymliga för att du enkelt ska kunna röra dig och vid behov ha skyddskuddar under.


Funktionalitet är en annan viktig faktor. Byxorna bör ha tillräckligt med fickor för att förvara viktiga saker, och justerbara midjeband och damasker kan hjälpa till att justera passformen och ge extra skydd.


Hållbarheten är också viktig. En välkonstruerad byxa tillverkad av slitstarka material håller länge, även när den används intensivt på berget.
Slutligen bör snowboardbyxan också matcha din personliga stil och ha en modern design. Med en byxa som uppfyller alla dessa kriterier är du redo att njuta av dina snowboardäventyr bekvämt och med självförtroende. Det finns till exempel olika typer av snowboardbyxor. Bland annat isolerade snowboardbyxor, skalbyxor, snowboardbibs och cargobyxor.

snowboard broek

Varför du ska välja snowboardbyxor istället för skidbyxor

Det är viktigt att välja specifika snowboardbyxor istället för skidbyxor eftersom båda aktiviteterna ställer olika krav på kläderna. Snowboard och skidåkning har sina egna rörelsemönster och stilar, vilket innebär att utrustningen bör vara anpassad till de specifika behoven för respektive sport.
En snowboardbyxa är designad med snowboardåkarens behov i åtanke. De har vanligtvis en lösare passform för att ge mer rörelsefrihet, så att snowboardåkarna enkelt kan utföra sina trick och stunts. Dessutom har snowboardbyxor ofta en högre midja för att förhindra att snö tränger in i byxorna när man faller eller sitter i snön.
Dessutom har snowboardbyxor ofta extra förstärkningar på knäna och sätet, eftersom snowboardåkare ofta faller på knäna och baksidan när de lär sig nya trick. Dessa förstärkningar ger extra slitstyrka och skydd.
Skidbyxor, å andra sidan, är vanligtvis utformade med en smalare passform för att främja aerodynamiken vid skidåkning. De har ofta en lägre midja för att passa bekvämt under en skidjacka. Skidbyxor tenderar också att ha en mer klassisk look och är mindre fokuserade på freestyle- eller snowboardstilar.
Kort sagt, genom att välja snowboardbyxor istället för skidbyxor kan du dra nytta av en bättre passform, mer rörelsefrihet och extra skydd som är särskilt anpassat för snowboardåkningens krav. Det gör att du kan njuta fullt ut av dina snowboardäventyr och röra dig tryggt på berget.

Snowboardbyxor med hög vattenpelare

En bra vattenpelare är viktig för snowboardbyxor eftersom den visar hur vattenresistenta byxorna är. Den anger hur mycket vattentryck tyget kan stå emot innan vattnet börjar sippra igenom. Ju högre vattenpelare, desto mer motståndskraftiga är byxorna mot våta förhållanden, t.ex. regn, snö och slask.
För snowboardåkare är det viktigt att hålla sig torr under åkningen, särskilt eftersom de ofta möter våta förhållanden, t.ex. nysnö och puder. Byxor med en bra vattenpelare ser till att fukten inte tränger in i byxans insida, så att du håller dig varm och bekväm.
I allmänhet anses en vattenpelare på 5 000 mm vara vattentät och lämplig för lätt till måttlig nederbörd. En vattenpelare på 10 000 mm eller mer anses vara mycket vattenavvisande och lämpar sig för kraftig nederbörd och långvarig exponering för våta förhållanden.
Förutom en bra vattenpelare är det också viktigt att byxans sömmar är tejpade. Tejpade sömmar förhindrar att vatten tränger in i byxans sömmar och ger extra vattenresistens.

Snowboardbyxor online på Snowboard.se

Beställ dina nya varma snowboardkläder som snowboardbyxor säkert och snabbt på snowboards.se. Vi skickar dina snowboardbyxor snabbt och gratis. Vill du se hela vår kollektion av snowboardbyxor och prova dem? Kom till vår snowboardbutik. Vi har snowboardbyxor för damer och en kollektion för herrar.

snowboardbroek