Snowboardstövlar

Köp snowboardkängor

Inget är mer irriterande än snowboardkängor som inte passar bra. Ibland ger uthyrningsbutikerna dig skor som är för stora eller en sko som inte passar din fot ordentligt. Vi på Sideways har faktiskt skor högst upp på vår lista över utrustning att köpa själv. Varför är det så? För då vet du alltid att du har bra snowboardboots.

Det finns många olika typer av snowboardboots som freestyleboots, freerideboots Vet du redan vad du letar efter? Ta då en snabb titt på vår kollektion av snowboardboots från Burton, VANS, ThirtyTwo och Nidecker.

Vilka snowboardstövlar passar mig?

Det är svårt att bestämma online vilka snowboardstövlar som passar dig. I vårt showroom är vi alltid redo att hjälpa dig att hitta rätt snowboardstövlar.

Till att börja med finns det naturligtvis skillnader mellan snowboardskor för män och snowboardskor för kvinnor.

Sedan finns det olika typer av förslutningar. Tänk på den traditionella snörningen, den alltmer populära snowboardskon med BOA-stängning (sviveln), speed lace's eller en kombination av dessa olika stängningar.

snowboard boots

Skor med BOA-förslutning

Den enkla boa-stängningen är supersnabb och lätt att justera. Till och med mitt i pisten. Med en enkel vridning dras den åt snabbt och du öppnar dina snowboardboots enkelt genom att dra av BOA-knappen. Vill du köpa nya snowboardkängor?

Skor med snörning

Snowboardkängor med sn örning är de mest traditionella snowboardkängorna. Ända sedan snowboardboots har funnits har snörning varit en del av dem. Fördelen med skosnören är att du mycket exakt kan bestämma hur hårt dina skor ska sitta. Dessutom är snören relativt enkla och billiga att byta ut när de är utslitna.

Skor med speedlace-knäppning

Speedlace-förslutningen är faktiskt inget annat än en sladd som du drar som en snörning och sedan hakar fast bakom en speciell förslutning. Det är ett bekvämt sätt att stänga hela skon på en gång. Ofta kan dessa snören dras på separat för varje område.

Kombinerade förslutningar på dina snowboardkängor

Hybridförslutningar kombinerar faktiskt flera förslutningar till 1 komplett förslutningssystem. Tänk dig 2 Boa för olika zoner på snowboardbooten, en kombination av snören och en BOA-stängning som med VANS. Det finns också många kombinationer med en SPsnörning och BOA.

Flex i dina snowboardboots

Grovt sett kan snowboardboots delas in i tre kategorier. Snowboardboots med låg flex, vilket är mjuka och förlåtande snowboardboots. Sedan finns det snowboardboots med medium flex och styva snowboardboots med hög flex. Den sista typen av boots älskas ofta av freeriders, carvers eller personer som vill ha mycket kontakt med sin bräda. Du kan föreställa dig att en styv boot med flex 7 eller högre känns väldigt direkt och hård. Så varje rörelse du gör överförs direkt till din snowboard. Det här är perfekt om du redan är avancerad.

Om du är nybörjare eller främst är ute efter komfort ska du välja en mjukare pjäxa med lägre flex. På så sätt överförs inte varje felsteg omedelbart till din snowboard. En mjukare sko kan också vara mycket användbar om du hänger mycket i parken och måste landa ofta. Detta är bara mindre bekvämt med en hård sko.

Vilken storlek snowboardskor?

Enligt vår erfarenhet har många snowboardåkare snowboardskor som är för stora. Skor som är för stora ser väldigt snygga ut i butiken, men när du åker bräda orsakar detta snabbt problem. Vi börjar alltid med att mäta dina fötter. Att mäta är trots allt att veta. Så fort du provar en snowboardstövel kommer ditt första intryck att vara att den är för liten. Detta beror på att du MÅSTE känna framtill så fort du tar på dig pjäxan. Sparka i marken med hälen så att hälen glider hela vägen in i baksidan av skon. Stäng skon och ställ dig i samma position som du står på en snowboard. Du kommer då omedelbart att märka att tån är fri framifrån. Vi har skrivit en omfattande artikel om detta: hur man passar snowboardkängor.

snowboard schoenen kopen

Hur tajta ska snowboardkängor vara?

Lider du någonsin av kalla tår eller stickningar i fötterna när du åker snowboard? Ofta är snowboardkängorna för tajta. Detta är en annan konsekvens av skor som är för stora. När du åker snowboard vill du att dina fötter ska sitta fast i pjäxorna och inte glida runt. Detta påverkar styrningen. Om bootsen är för stora tenderar du att stänga dem hårdare för att inte glida. Genom att göra det ändrar du skons passform och skapar tryckpunkter som hindrar blodcirkulationen.

Ettvälkänt skomärke

Visste du att VANS var ett av de första märkena som tillverkade snowboardboots? Pjäxorna från VANS är fulla av tekniska prylar som gör dem mycket populära. Till exempel finns det "Popcush" i sulans hälar. Detta ger extra dämpning efter en hård landning. Dessutom har alla VANS snowboardkängor ett termiskt innerfoder som håller kvar värmen. Det gör att tårna håller sig varma och fina. VANS är också mycket bra på att tillverka stängningar. Toppmodellerna som VANS Infuse och VANS Invado har en hybridstängning. Det innebär att boost-modellerna har en BOA-stängning med traditionella snören. Denna kombination gör att du kan stänga pjäxorna perfekt

Burton Snowboardkänga

Om du har åkt snowboard ett tag känner du självklart till varumärket Burton. Förutom bra snowboards och bindningar tillverkar det amerikanska märket mycket bra snowboardboots. Under flera år har Burton Ruler och BurtonPhoto BOA har varit extremt populära i flera år. Speciellt omtyckta är passformen och hur bootsen passar i deras Burton bindningar.

ThirtyTwo snowboardkängor

Thirtwo är ett amerikanskt varumärke som helt fokuserar på att utveckla snowboardboots. Det som ThirtyTwo är känt och berömt för är dess Lon Lasting Fit. Förvänta dig inte att det här märkets boots ska passa perfekt direkt. Kom till vår butik och låt ThirtyTwo stövlarna värma upp dina fötter. Vill du hellre beställa stövlar online? Det är inget problem. Du kommer att ha samma effekt efter en eller två dagar med bra ombordstigning.

Om du regelbundet tittar på snowboardfilmer ses dessa snowboardstövlar ofta. Jeremy Jones och Scott Stevens åker till exempel på ThirtyTho-boots. De modeller man ofta ser är ThirtyTwo Lashed och TM-2.

snowboard schoenen

Nidecker snowboardkängor

För ett tag sedan tog Nidecker över snowboardmärket Flow. Namnen har förblivit desamma, som Nidecker Tracer och Helios. Nidecker stövlar passar alla snowboardbindningar. Den mest perfekta matchningen med Flow bindningar är stövlar från Nidecker. Formen på snowboardbooten matchar exakt bindningen på Flow.

Beställning av de bästa snowboardbootsen online

Vi på Sideways har en stor kollektion av snowboardboots för alla typer av snowboardåkare och fötter. Är du inte från Nijverdal, och vill du beställa snowboardstövlar online och behöver råd? Känn dig fri att kontakta oss. Ta en titt på vår kollektion av boots från VANS, Burton, Nidecker och ThirtyTwo snowboardskor

Fortfarande osäker på den bästa storleken? Känn dig fri att kontakta vår kundtjänst . Du kan göra detta snabbt och enkelt via e-post, WhatsApp eller telefon. Det bästa sättet är att komma förbi vår snowboardbutik i Nijverdal. Vi kommer att mäta dina fötter. Baserat på denna mätning och dina önskemål kommer vi att hitta de snowboardstövlar som passar dig bäst. Naturligtvis är det alltid bäst att prova dem först.

Overview snowboards gender