Rome snowboards

Varför välja Rome snowboards?

Alla Rome snowboards är födda ur en idealistisk idé. Det kan vara en idealisk linje genom parken, en fantastisk puderdag eller bara en specifik åkstil. År av erfarenhet och kunskap om exklusiva material gör det möjligt för Rome snowboards att omvandla idén till ännu en typisk Rome snowboard. Ju mer du vet om snowboardkonstruktion, desto bättre kan du välja vilken Rome snowboard som passar dig bäst.

Snabb bas under Rome snowboards

Botten på en snowboard, även kallad base, är den yta som faktiskt glider på snön. Rome snowboards har olika varianter, vilken som är bäst för dig beror på din budget och dina prioriteringar.

Rome snowboards

Rome Snowboards med Impact Base har en extruderad bas. Denna typ av bas är hållbar och prisvärd. Dessutom är skador på denna typ av bas lätt att reparera.

Powerslide Base på Rome snowboards är en förbättrad, snabbare och mer hållbar extruderad bas.

Är du ute efter fart? Välj då en Rome snowboard med en sintrad bas, t.ex. Sintered-speedbase eller Sinterstrong Base.

Rome snowboard

Vad är kärnan i dessa snowboards?

Rome snowboards är kända för sin pop. Hemligheten är en exklusiv teknologi som kallas Rome snowboards Hotrods. Det är tunna kolonner av kolfiber eller bambu som fräses direkt in i träkärnan. På modeller som Rome Ravine Select, National och Freaker sitter Hotrods i ett extra kolfiberskal som vi kallar Omega Construction.

Hotrods förbättrar flexen och ökar responsen hos en Rome snowboard. Beroende på exakt var Rome placerar dessa Hotrods i en bräda kan de justera brädans stabilitet och pop. De kan till exempel ge extra stöd vid den långa nosen på en freeride-snowboard. Eller så placeras de i tailen på brädor som Ravine för att öka drivkraften ut ur svängarna.

Du hittar även Impact Plates på vissa Rome snowboards. De extra lagren av glasfiber sitter direkt under inläggen. Dessa plattor ger extra förstärkning där bindningarna belastas hårdast. Detta ökar livslängden och dämpar effektivt vibrationerna på en Rome snowboard.

Rome Köp en snowboard online

Letar du efter en ny Rome snowboard? Då är Snowboard.se rätt ställe att vara på. Förutom bra brädor hittar du även Rome bindningar och snowboardstövlar. Romesnowboardstövlar. Vet du vilken Rome snowboard som passar dig bäst? Beställ då online. Är du osäker eller behöver mer information? Besök vår snowboardbutik för att se den fantastiska kollektionen av Rome snowboards.