Arbor snowboards

Arbor Köp snowboards

Om det finns ett varumärke som tillverkar vackra snowboards så är det Arbor. En snowboard från Arbor är inte bara vacker på grund av toppskivan i trä, den har också oöverträffade köregenskaper! Arbor har tillverkat brädor på ett traditionellt sätt med hållbara material och byggmetoder sedan 1995.

Arbor snowboards

Vad gör en Arbor snowboard så unik?

Det unika med en Arbor snowboard är toppskivan. Ingen Arbor -bräda är den andra lik. Varumärket var först med att ersätta det vanliga toppskiktet av plast med träfanér. Det ser inte bara snyggt ut, utan förbättrar också prestandan.

Arbor Snowboards med PowerPly-toppskikt

De distinkta Powerply-toppskivorna är tillverkade av ett slitstarkt toppskikt av trä eller bambu. Den naturliga ådringen ger den stil som Arbor är känd för. Funktionen hos Powerply kan ses som ett extra lager glasfiber. Att tillverka ett sådant toppskikt är ett arbetsintensivt jobb. Det är också det som gör Arbor så exklusiv

Arbor snowboard med snabb sintrad bas

Arbor fungerar med 3 typer av säkringar. Deras bästa och tyvärr också dyraste snowboard med sintrad bas ger en oöverträffad glidförmåga och stor vaxabsorption. Du hittar denna bas på till exempel Arbor Coda. Du har också Crosslinked sintered base som faktiskt är det bästa av båda. Den glider mycket bättre än en extruderad bas men tål mer och är lättare att reparera än en sintrad bas. Och så har vi naturligtvis den extruderade basen som kräver mindre underhåll och tål mycket. Den senare basen finns i Arbor Element.

Arbor snowboards med camber

Unikt med Arbor snowboards är också att de flesta modeller kommer i två varianter. Nämligen en rocker- och en cambervariant. Arbor snowboards med camber har en längre effektiv stålkant för maximalt kantgrepp och kraftfulla kantbyten. Dessutom ger camberprofilen mer respons och pop. Arbor snowboards har GripTech där hälarna och tårna vidrör stålkanten. Det gör att brädorna är lätta att styra och känns mer naturliga. För att säkerställa att Arbor brädor inte biter i tip och tail, är uprise fenders installerade. Stålkanten är inte i kontakt med marken, vilket gör att brädan inte gräver ner sig lika lätt och kantbytet känns mer naturligt. GripTech tillsammans med Uprise Fenders och camberprofilen kallar Arbor för The Camber System.

Arbor Snowboards med rocker

Förutom Camber har nästan alla Arbor snowboards också en rockervariant, även kallad parabolic rocker av Arbor. Graden av rocker avtar mot tip och tail. I allmänhet har snowboards med rocker mindre grepp. Detta beror på att den effektiva stålkanten är kortare. För att kompensera för detta har Arbor snowboards använt GripTech. På de ställen där hälarna och tårna trycker på stålkanten löper stålkanten något utåt. Detta säkerställer att varje stålkant har fyra kontaktpunkter. Kombinationen av Rocker och GripTech kallas av Arbor för The Rocker System.

Styvare Arbor Snowboards på grund av kolfiber

Alla deras brädor har inte kol i sig, men om de har det kan det bestå av 4 typer, med mycket kol i en rak linje eller i en vinkel. Detta kan ge mer liv, styvhet eller respons i en snowboard. Kolfibern är alltid inlagd med en matchande träkärna. Alla träslag som används för detta är FSC-godkända.

Arbor Element

Arbor Element är snowboarden som allt började med. Element har varit hörnstenen i det vackra varumärket i flera år och kan verkligen kallas en av världens bästa allmountain-snowboards. Rockern i kombination med GripTech ger en superkomfortabel känsla utan att tappa grepp och kontroll. Arbor Element kombineras väl med Hemlock snowboardbindning.

Arbor Coda

Arbor Coda är en freeride-snowboard som känns hemma både på pisten och i puder. System Camber kombinerar en parabolisk camber med GripTech och upphöjda stålkanter för maximal respons, precision och grepp. Coda har en Directional Twin-form som innebär att nosen är något längre än tailen, vilket innebär att brädan fortfarande är bra att åka switch på. Oroa dig inte för att inte vara den första som åker ner. Brädan har en supersnabb sintrad bas.

Arbor Shiloh

År 2020 kom Arbor ut med Shiloh för första gången. Arbor Sh iloh har exakt samma form som sin storebror Coda. Shiloh har en Biax-fiber där Coda har en kärna förstärkt med en blandning av biax- och triax-fiber. Detta gör Shiloh bara lite mildare och skonsammare. Underskatta inte Shiloh! Vi tror att den här snowboarden kan bli en av de mest populära Arbor snowboards i kollektionen.

Arbor snowboards

Arbor Snowboardshop

Vi är stolta över att ha detta vackra snowboardmärke i vårt sortiment.

Förutom Arbor snowboards har vi även Arbor bindningar i vårt sortiment.

Har du frågor om vilken Arbor snowboard som passar dig bäst? Eller vilken längd som är bäst? Kontakta oss gärna via telefon, Whatsapp eller e-post. Naturligtvis är du också välkommen till vår snowboardbutik i Twente. Lätt att nå och gratis parkering framför butiken.